Beschikbaarheid: | Op voorraad |
De verleidelijke geur van deze Lagrein is een streling voor de zintuigen.
Lagrein, genoemd naar de druif, is de meest typische rode wijn voor het bergachtige gebied van Alto Adige.
Sensorische eigenschappen:
Wijnoogst 2018:
Het warme en vochtige weer in april en mei zorgde voor een vrij vroege bloei. Vanaf half juni werd het heet en droog, matige waterstress zorgde voor een optimaal einde van de groei van de wijnstokken en een ideale overgang naar de rijpingsfase. Na de droge zomer bleken grote hoeveelheden regen kort voor de start van de druivenoogst een zegen voor de wijnstokken, omdat ze hierdoor zonder grote droogtestress hun eindrijping konden bereiken. Het weer was gedurende de hele oogst heerlijk droog en zonnig, wat de ideale omstandigheden bood voor de rijping en harmonieuze ontwikkeling van de druiven. Zo kon het oogstmoment optimaal worden afgestemd op alle rassen en locaties.
Jaartal | 2018 | ||||||||||
Regio | Alto Adige | ||||||||||
Producent | Cantina Tramin | ||||||||||
Druif | Lagrein 100% | ||||||||||
Wijnstijl | Zacht, fruitig, medium intens, structuur | ||||||||||
Appellatie | Alto Adige DOC | ||||||||||
Origine |
Origine : gebieden van Ora, Tramin en Egna Hoogte : 230 - 300 m |
||||||||||
Bodem | Klei, grind en zandgronden | ||||||||||
Vinificatie |
Na de handmatige oogst worden de druiven in kleine containers geleverd. De mostgisting vindt plaats in grote houten vaten bij een gecontroleerde temperatuur van 28°C. VEROUDERING / RIJPHEID |
||||||||||
Opbrengst | 50 hl/ha | ||||||||||
Alcohol | 13.50% | ||||||||||
Serveertemperatuur | 18-20°C | ||||||||||
Bewaarperiode | > 10 jaar | ||||||||||
Inhoud | 750 ml | ||||||||||
Beoordeling |
|