Artikelnummer: | 704290 |
Beschikbaarheid: | Op voorraad |
De "Aquilae"-range dankt zijn naam aan de "Contrada Aquilata", de plaats vlakbij Canicatti waar de Cantina zich bevindt en het gebied dat nauw verbonden is met de wijnbouw. Hier worden wijnen geproduceerd met een geweldige persoonlijkheid, gestructureerd en elegant, met uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Grote aandacht voor de inheemse wijnstokken zoals Nero d'Avola, Grillo en Catarratto, maar ook voor de internationale druiven zoals Chardonnay, Syrah, Cabernet Sauvignon en Merlot.
Nero d'Avola is de meest populaire wijn, maar ook de belangrijkste rode druif op Sicilië.
De kleur is diep robijnrood met licht paarse schijn.
Vol en intens aroma met nuances van kersen, pruim, mediterraanse kruiden, donkere chocolade, zwarte peper en eucalyptus.
De smaak is aangenaam zacht en rond met dezelfde impressie als de neus. Evenwichtig in fruit, zuren en tannine.
Een Nero d'Avola met bijzonder veel finesse, een streling voor de tong.
In combinatie met stoofpotten, pasta met vleessauzen, gebraad en oude kazen.
Jaartal | 2017 | |||||||||||||||
Regio | Sicilia | |||||||||||||||
Producent | CVA Canicatti | |||||||||||||||
Druif | Nero d'Avola 100% | |||||||||||||||
Wijnstijl | Droog, fruitig, vol | |||||||||||||||
Appellatie | Nero d'Avola Doc Sicilia | |||||||||||||||
Origine |
Wijngaarden gelegen in Agrigento, Palermo en Caltanisetta, tussen 250 en 600 m boven de zeespiegel en hebben een gemiddelde leeftijd van 15 jaar |
|||||||||||||||
Bodem | Zand-slib met een beetje kalksteen | |||||||||||||||
Oogstperiode | Tussen mid-september en mid-oktober | |||||||||||||||
Vinificatie |
Fermentatie in beton. Volledige malolactische gisting. De wijn rijpt 8 maanden in cementen vaten en daarna 3 maanden op fles |
|||||||||||||||
Opbrengst | 9 ton/ha - 80 000 flessen | |||||||||||||||
Alcohol | 14% | |||||||||||||||
Serveertemperatuur | 18°C | |||||||||||||||
Inhoud | 750 ml | |||||||||||||||
Beoordeling |
|