Artikelnummer: |
7042192 |
Beschikbaarheid: |
Op voorraad
|
Kleur : Helder granaatrood
Een intens puur aroma waar de verse kersen domineren en de peper, viooltjes en chocolade niet ontbreken.
De smaak is rijk, soepel en fluweelzacht, frisse zuren en aangename zoete tannines die je een buitengewone lengte in de afdronk bezorgen.
Een Barolo met grote elegantie en toegankelijkheid.
Serveren bij : rood vlees / lams-en schapenvlees / wild / oude en rijpere kazen
Jaartal |
2016 |
Regio |
Piemonte |
Producent |
Fratelli Revello |
Druif |
Nebbiolo |
Wijnstijl |
Krachtig, intens, droog |
Appellatie |
Barolo Docg |
Origine |
Wijngaarden gelegen in Annunziata, La Morra, subregio Giachini, expositie ZO op 270 m boven zeeniveau, 0.50 ha aangeplant |
Leeftijd wijnstokken |
1995 |
Bodem |
Klei en kalk |
Oogstperiode |
Medio oktober |
Opbrengst |
5,5-6 ton/ha, gemiddeld 2500 flessen |
Vinificatie |
In horizontale roterende gistingskuipen voor 6-8 dagen in contact met de schil, de voltooiing van de alcoholische gisting in stalen tanks voor 10-15 dagen, malolactische fermentatie in Franse barrique.
Rijping 24 maanden in Franse barrique, 40% nieuwe en 60% gebruikte gedurende 24 maanden. Wijn wordt gebotteld in juli en blijft nog een jaar in de kelder. 4 jaar na de oogst, rond maart, wordt deze Barolo op de markt gebracht.
|
Alcohol |
15% |
Serveertemperatuur |
18-20°C |
Inhoud |
750 ml |
Beoordeling |
|
|
Wine Advocate
Robert Parker
|
90/100
Next to the Barolo Conca, the Fratelli Revello 2016 Barolo Giachini (also from La Morra) is a bit softer still, with a loose textural fiber and accessible style. Of these various Barolos, this is the most open and ready to drink in the short and medium term. The fruit is soft and supple with wild berry and blue flower, backed by light shadings of smoke, tar and camphor ash. Giachini would serve up well with a plate of agnolotti al plin with minced meat.
|
James Suckling |
95/100
Gorgeous aromas of ripe strawberries with white truffles and roses. Medium-bodied with a very tight, focused palate of chewy yet polished tannins and a long, flavorful finish of berry, walnut, cherry and some chocolate. Serious. Try after 2024.
|
|