Santa Barbara
Verdicchio dei Castelli di Jesi Doc - Sté 2017
Artikelnummer: | 7041551 |
Beschikbaarheid: | Op voorraad |
Als je op zoek bent naar finesse..... Een Verdicchio om nooit te vergeten!
Deze Verdicchio di Matelica is gemaakt van zorgvuldig geselecteerde druiven uit de beste wijngaard van Bisci, de Fogliano wijngaard. Een Cru die alleen in de beste wijnjaren wordt geproduceerd.
Een opmerkelijke structuur en onderscheidt zich door zijn lange levensduur. Naarmate de wijn veroudert, ontplooien de kwaliteiten zich. Bereikt zijn maximale expressie na 2 jaar veroudering.
Jaartal | 2016 | ||||||||||||||||||
Regio | Marche | ||||||||||||||||||
Producent | Società Agricola Bisci | ||||||||||||||||||
Druif | Verdicchio 100% | ||||||||||||||||||
Wijnstijl | Intens, fruitig, fris, persistent | ||||||||||||||||||
Appellatie | Verdicchio di Matelica Doc | ||||||||||||||||||
Origine |
|
||||||||||||||||||
Leeftijd wijnstokken |
Aangeplant in 1978
|
||||||||||||||||||
Bodem |
Kalkhoudende kleibodem
|
||||||||||||||||||
Aanplanting |
4,00 ha met een dichtheid van 3300 planten/ha en een gemiddelde opbrengst van 2,4 à 2,7 kg/plant
|
||||||||||||||||||
Opbrengst |
6600 à 13500 flessen/jaar
|
||||||||||||||||||
Vinificatie |
De druiven worden manueel geoogst en onmiddellijk naar de kelders gebracht. Na het zachte persen wordt het sap gescheiden van de huid. De most gist bij gecontroleerde temperaturen in cementen vaten gedurende minstens 8 maanden en verfijnt minimum 4 maanden in de fles. |
||||||||||||||||||
Alcohol | 13,50% | ||||||||||||||||||
Serveertemperatuur | 12°C | ||||||||||||||||||
Inhoud | 750 ml | ||||||||||||||||||
Soort wijnbouw | Biologisch gecertifieerd | ||||||||||||||||||
Beoordeling |
|