Brunello di Montalcino Docg 2015 - Az. Agr. Le Gode
WinesCritic.com 95/100
Potente al naso con sentori di fragole, ribes, more, caffè e spezie indiane. Potente e ricercato mostra sin da subito la sua essenza. Corpo pieno, tannini voluminosi di grana fine ed un finale coinvolgente e di natura succosa che stimola ed incentiva la voglia di tornare al calice. Delizioso ora, sarà meglio dal 2021
Wine Enthusiast 91/100
International Wine Report 95/100
A fantastic Brunello from Le Gode, this begins with wonderful aromatics of strawberries, currants, blackberries, coffee and Indian spices. Powerful and refined, it immediately shows its essence. Full body and voluminous with fine-grain tannins and a wrapping, juicy finish which brings you back to the glass. While this is delicious now, it should show even better with another year or two of bottle age.
James Suckling 94/100
Very subtle and attractive aromas of plums, strawberries and orange peel, following through to a full body with a tight and focused center palate that shows firm and focused tannins. Flavorful finish. Better after 2022.
De Brunello begint met zijn typische klassieke neus, die in het begin een fijn kruidenaroma heeft. Daarna opent de wijn en stromen de aroma's van kleine rode vruchten, bosvruchten, zoethout en vanilletonen tegemoet. In de mond, milde tannines, zeer evenwichtig, fluweelzacht, rijke textuur en perfect geïntegreerd. Serveren bij rood en gebraden vlees, wild en oude kazen.
Jaartal |
2015 |
Regio |
Montalcino, Siena |
Producent |
Az. Agr. Le Gode di Claudio Ripaccioli |
Druif |
Sangiovese Grosso 100% |
Systeem |
Cordon |
Wijnstijl |
Intens, vol, krachtig, droog |
Appellatie |
Brunello di Montalcino Docg |
Origine |
Wijnstokken aangeplant op 250 meter boven zeeniveau |
|
Micro-klimaat : droog en geventileerd |
Bodem |
Het terrein is een mengeling van leisteen en zandsteen, rijk aan schalie (kleimineralen) |
Aanplanting |
4000 wijnstokken/ha |
|
|
Vinificatie |
Traditioneel systeem, lichte persing, fermentatie in RVS bij gecontroleerde temperatuur van 28-30°C. Maceratie 18/20 dagen. De wijn veroudert de verplichte 4 jaar, waarvan 24 maanden in Sloveense eiken vaten met een capaciteit van 20/25 hl. Na deze periode een verfijning in de fles voor 6/8 maanden en na 5 jaar wordt deze wijn op de markt gebracht. |
|
|
Productie |
15000 flessen |
Alcohol |
15.00% |
Serveertemperatuur |
18°C |
Inhoud |
750 ml |
Beoordeling |
|
|
WinesCritic |
95/100 |
Wine Enthusiast |
91/100 |
International Wine Report |
95/100 |
James Suckling |
94/100 |
|