Artikelnummer: | 704021 |
Beschikbaarheid: | Op voorraad |
Heldere kanariegele kleur met aangename groenachtige reflecties
Neus:
Mond:
Food pairings:
De wijnstok is van zeer oude oorsprong
De Ribolla Gialla is het lekkerst als droge wijn en vertoont dan het hoogste niveau van elegantie
Kenmerkend is de frisheid en levendigheid die door de citrustoetsen wordt benadrukt
Jaartal | 2021 |
Regio | Friuli-Venezia Giulia |
Producent | Isidoro Polencic |
Druif | Ribolla Gialla 100% |
Wijnstijl | Droog, floraal, fris, mineraal |
Appellatie | Doc Collio |
Bodem en origine |
Mergel en zandsteen van Eocene origine of beter bekend als "ponca", wat deze wijnen unieke en typische minerale smaken van het Collio-gebied geeft. WAT IS PONCA? |
Aanplant | 4500 tot 7500 planten per ha |
Oogstperiode | Eind september |
Vinificatie | De druiven worden geoogst en geselecteerd op het juiste rijpingspunt; druiven worden ontsteeld en 3-4 uur in contact met de most gelaten, pas daarna zacht geperst, de aldus verkregen most wordt ongeveer 12 uur statisch koud gedecanteerd. Wordt vervolgens onderworpen aan een langzame fermentatie in roestvrijstalen vaten bij een gecontroleerde temperatuur (16°-17°C) die ongeveer 18-20 dagen duurt. De continue rijping gedurende maanden op de droesem waar lange batonnage wordt uitgevoerd is om de complexiteit, romigheid en roeping tot veroudering te vergroten. Een deel van de wijn rijpt 5 maanden in Franse eikenhouten van 500 liter. Het bottelen gebeurt in februari. |
Alcohol | 13,50% |
Serveertemperatuur | 8-10°C |
Inhoud | 750 ml |
Bewaarperiode | 8-10 jaar |