Domini Veneti Amarone della Valpolicella Classico Riserva Docg - Mater Collezione d'Autore 2012

€106,00
Artikelnummer: 7042041 enkel op bestelling
Beschikbaarheid: Niet op voorraad
De Amarone Mater, afkomstig uit het dorpje Jago, is aangeplant in een wijngaard met een optimale blootstelling aan zon en op ideale hoogte. "Mater" wordt enkel in buitengewone jaren geproduceerd : 2000-2003-2004-2008-2010.
 
Robijnrood, granaataccenten.
Aangename kersen en kruidige aroma's met een rokerige koffietoets.
Full-bodied, met zoete en zachte tonen van gedroogd fruit, specerijen en tabak.
Afgeronde tannines, elegante balans met lange afdronk.
 
Het past goed bij wild, gegrild vlees, gestoofd vlees en oude kazen. Geweldig voor een verkwikkend gesprek of inspirerende meditatie. Serveer deze Amarone bij 18-19°C, en succes is verzekerd.
 
Amarone Mater is de wijn van topkwaliteit, die de nauwe relatie met Moeder Natuur weergeeft, zoals afgebeeld op het label door de kunstenaar Gianni Burato. Het is een wijn om van te genieten!
 
 
Jaartal 2012
Regio Veneto
Producent Domini Veneti by Cantina Valpolicella Negrar
Druif Corvina 60%, Corvinone 15%, Rondinella 15%, overige autochtone druiven 10%
Wijnstijl Rijk en intens
Appellatie Docg Amarone della Valpolicella Classico Riserva
Origine De wijngaarden bevinden zich in het hart van het Valpolicella-gebied, in het gehucht Jago, ZO gericht en op een hoogte tussen 200 en 250 m.
Aanplanting 3300-3500 wijnstokken/ha
Bodem De bodem is van verschillende herkomst, waaronder klei en kalksteen. De wijngaarden zijn volledig met gras begroeid.  
Oogstperiode Einde september, eerste 10 dagen van oktober. Uitsluitend handmatige selectie.
Opbrengst 20 hl/ha
Vinificatie
 
Druiven voor Amarone en Recioto worden alvorens het persen, gedroogd in plastic kratten of op traditionele bamboematten. De opslagruimte moet goed geventileerd worden om het vocht van de druiven te reduceren.
Dit drogingsproces heet "appassimento" en duurt 100-120 dagen voor de Amarone, voor Recioto duurt het indrogen langer. De druiven verliezen 30 tot 40% van hun oorspronkelijk gewicht en het suikergehalte loopt sterk op, waardoor met gemak een wijn met (wettelijk minimum) 14% alcoholgehalte ontstaat.
 
Exceptie : de druiven voor Amarone Mater drogen 130 dagen, gevolgd met het ontstelen ervan en het zachte pneumatische persen.
Gistingstemperatuur van 12° tot 23°C.
Maceratie gedurende 35 dagen, waarvan 15 koude. Eind mei wordt de wijn overgeheveld naar barrique. Malolactische gisting.
Veroudering in nieuwe 225 liter Franse barrique, origine Allier en Nevers, gedurende 36 maanden. Er volgt nog een flesrijping van 12 maanden en komt dan in de handel.
 
Alcohol 16.50% 
Serveertemperatuur 18-19°C
Inhoud 750 ml
   
Beoordeling jaargang 2010
“I Vini di Veronelli” SUPER 3 STELLE
Mundus Vini GRAN GOLD MEDAL
& BEST OF SHOW AMARONE
International Wine & Spirits Competition GOLD MEDAL
Sélections Mondiales de Vins Canada GOLD MEDAL
Concours Mondial de Bruxelles GOLD MEDAL
Tasted by Andreas Larsson 88 POINTS
Merano Wine Award CERTIFICATO DI ECCELLENZA ROSSO 88-89,99
 
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen