Domini Veneti Ripasso della Valpolicella Classico Superiore Doc 2017- La Casetta

Artikelnummer: 7042030
Beschikbaarheid: Op voorraad
Diepe robijnrode kleur met hints van violet.
Intens en warm aroma met een bouquet van kersen en specerijen.
Deze goed gebalanceerde vlezige wijn smaakt warm, vol, fluweelzacht met in de afdronk tonen van donkere gedroogde vruchten.
Het resultaat is een wijn die het midden houdt tussen een zeer goede Valpolicella en een Amarone della Valpolicella : geconcentreerd, krachtig, rijk.
 
Een perfecte match bij alle vleesgerechten, zowel gegrild als gebakken, wildgerechten en boerenkazen.
 
Jaargang 2016:
Decanter : 94/100 - Profound, inky dark plum hue. Complex, dusky aromas of black cherry fruits with some leafy notes. Complex and rich on the palate, there is lots of structure here - with some hints of new wood and firm yet ripe tannins. Although drinking well now, this has the potential to age extremely well for a number of years. An excellent Classico Superiore. Drink 2020-2024
 
James Suckling : 93/100 - The nose here is brimming with vivacious fruit and spices; dried raspberries, fresh boysenberries, dried orange peel and lavender spring out of the glass. Medium to full body, firm, edgy tannins and a wallop of steely acidity and citrus. Drink now.
 
 
Jaartal 2017
Regio Veneto
Producent Domini Veneti by Cantina Valpolicella Negrar
Druif Corvina Veronese 65%, Corvinone 15%, Rondinella 10%, Cabernet 10%
Wijnstijl Rijk en intens
Appellatie Doc Valpolicella Ripasso Classico
Origine De wijngaarden bevinden zich in het hart van het Valpolicella-gebied op de heuvels van Negrar, ZW gericht en op een hoogte tussen 230 en 450 m.
Aanplanting 3300-3500 wijnstokken/ha
Bodem Gevarieerde bodem met overheersend klei en kalksteen. De wijngaarden zijn volledig met gras begroeid. Het unieke klimaat van het gebied produceert druiven die perfect zijn voor de productie van fijne rode wijnen. 
Oogstperiode Vanaf eind september tot begin oktober
Opbrengst 60 hl/ha
Vinificatie

De druiven worden uitsluitend met de hand geplukt en geselecteerd, gevolgd door een zachte pneumatische persing van de ontsteelde druiven. Na de fermentatie, 25-28°C, en de maceratie gedurende 12 dagen, wordt het sap bewaard in RVS tanks tot februari. Vervolgens start de "Ripasso" (2de gisting) op de lees van de Recioto gedurende 15 dagen op een temperatuur van 15°C. Bij dit weken neemt de jonge wijn gelijktijdig veel kleur- en smaakstoffen op die nog in de schillen aanwezig zijn. Er volgt een malolactische gisting. In mei wordt deze wijn overgebracht naar eiken vaten voor 18 maanden, gevolgd door 4 maanden flesrijping.

Alcohol 14% 
Serveertemperatuur 16-18°C
Inhoud 750 ml

Beoordeling Jaargang 2015

 

 

 

 

Jaargang 2016

IWSC Gold medal
Prowein Best of show
Mundus Vini Gold medal & best of show
Concours Mondial de Bruxelles Gold medal
Decanter Bronze medal
Verona Wine Top Winner
IWC Bronze medal
   
Decanter 94/100
James Suckling 93/100

Jaargang 2017

   
Gilbert & Gaillard 91/100
Berliner Wein Trophy Silver Medal
   
   
 
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen