Artikelnummer: |
7042021 |
Beschikbaarheid: |
Op voorraad
|
De stijl van deze wijn concentreert zich op het typisch, traditioneel profiel van de Valpolicella: evenwichtige structuur, een goede relatie tussen geur en smaak en een elegante stijl.
- Robijnrode kleur
- Intens en persistent parfum met de fruitige aroma's van kersen en pruim, florale toetsen van viooltjes en een toon van kruidige zwarte peper
- De smaak is fris, fruitig en elegant met een goede harmonie tussen zuurgraad en tannine
- Traditioneel past deze Valpolicella uitstekend bij de Veronese keuken, zoals lasagne met konijn, tortelloni en andere verse pasta's, pizza, vleeswaren en oudere kazen
Jaartal |
2018 |
Regio |
Veneto |
Producent |
Domini Veneti by Cantina Valpolicella Negrar |
Druif |
Corvina 50%, Corvinone 15%, Rondinella 15%, andere autochtone druiven 10% |
Systeem |
Dubbele pergola |
Wijnstijl |
Droog, fruitig, kruidig |
Appellatie |
Doc Valpolicella Classico Superiore |
|
|
Origine |
Wijngaarden gelegen in het hart van het Valpolicella Classico gebied op een hoogte tussen 250 en 450 meter boven de zeespiegel, zuidoost en zuidwest gelegen |
|
|
Leeftijd wijnstokken |
15 tot 25 jaar |
Aanplanting |
3300 à 4000 wijnstokken/ha |
Bodem |
Gevarieerde bodem, voornamelijk kalk, deels kleigrond door de vulcanische oorsprong |
Oogstperiode |
September tot begin oktober |
Opbrengst |
60 hl/ha |
|
|
Vinificatie |
Druiven worden uitsluitend manueel geoogst, ontsteeld en zacht pneumatisch geperst. Fermentatie bij een temperatuur tussen 25° en 28° C. Maceratie gedurende 10 dagen met punch-downs 3 keer/dag gedurende 20 minuten. De wijn blijft 12 maanden in RVS tanks, volledige malolactische gisting, natuurlijke stabilisatie |
|
|
Alcohol |
13.50% |
Serveertemperatuur |
14-16°C |
Inhoud |
750 ml |
Beoordeling 2017 |
Decanter |
Silver medal |
Luca Maroni |
92/100 |
|
|
|
Beoordeling 2016 |
|