Domini Veneti by Cantina Valpolicella Negrar
Recioto della Valpolicella Classico Docg - Vigneti di Moron 2018
Artikelnummer: | 7042021 |
Beschikbaarheid: | Op voorraad |
De stijl van deze wijn concentreert zich op het typisch, traditioneel profiel van de Valpolicella: evenwichtige structuur, een goede relatie tussen geur en smaak en een elegante stijl.
Jaartal | 2020 | ||||||
Regio | Veneto | ||||||
Producent | Domini Veneti by Cantina Valpolicella Negrar | ||||||
Druif | Corvina 50%, Corvinone 15%, Rondinella 15%, andere autochtone druiven 10% | ||||||
Systeem | Dubbele pergola | ||||||
Wijnstijl | Droog, fruitig, kruidig | ||||||
Appellatie | Doc Valpolicella Classico Superiore | ||||||
Origine | Wijngaarden gelegen in het hart van het Valpolicella Classico gebied op een hoogte tussen 250 en 450 meter boven de zeespiegel, zuidoost en zuidwest gelegen | ||||||
Leeftijd wijnstokken | 15 tot 25 jaar | ||||||
Aanplanting | 3300 à 4000 wijnstokken/ha | ||||||
Bodem | Gevarieerde bodem, voornamelijk kalk, deels kleigrond door de vulcanische oorsprong | ||||||
Oogstperiode | September tot begin oktober | ||||||
Opbrengst | 60 hl/ha | ||||||
Vinificatie | Druiven worden uitsluitend manueel geoogst, ontsteeld en zacht pneumatisch geperst. Fermentatie bij een temperatuur tussen 25° en 28° C. Maceratie gedurende 10 dagen met punch-downs 3 keer/dag gedurende 20 minuten. De wijn blijft 12 maanden in RVS tanks, volledige malolactische gisting, natuurlijke stabilisatie | ||||||
Alcohol | 13.50% | ||||||
Serveertemperatuur | 14-16°C | ||||||
Inhoud | 750 ml | ||||||
Beoordeling 2019 |
|