Fratelli Revello Barolo Docg - Vigna Giachini 2013

Artikelnummer: 704219
Beschikbaarheid: Op voorraad
  • Kleur : Helder granaatrood
  • Een intens puur aroma waar de verse kersen domineren en de peper, viooltjes en chocolade niet ontbreken
  • De smaak is rijk, soepel en fluweelzacht, frisse zuren en aangename zoete tannines die je een buitengewone lengte in de afdronk bezorgen
Een Barolo met grote elegantie en toegankelijkheid.
 
Deze wijngaard heeft Revello altijd een aanzienlijke Barolo gegeven, een geweldige uitdrukking van de Barolo van La Morra, met een uitstekende complexiteit, lichaam en elegantie.
 
  • Serveren bij : rood vlees / lams-en schapenvlees / wild / oude en rijpere kazen


Wine Spectator 95

Harmonieus, met aroma's en smaken van kersen, aardbeien, zoethout, kruiden en leder. Prachtig in de mond en eindigt met verfijnde tannines. Zoethout, leder en kruiden in de nasmaak. Het beste van 2021 tot 2036. Score: 95, Bruce Sanderson

 

James Suckling 94

Pruimen en florale toetsen springen uit het glas. Zeer geparfumeerd. Medium tot full body, stevige en zijdezachte tannines en een smaakvolle afdronk. Verfijnd en mooi. Drink of bewaar.

 

Vinous / Antonio Galloni 92

De 2013 Barolo Giachini opent met heerlijke geuren van zwarte kersen, violet en lavendel. Aangenaam en soepel, met het karakteristieke Giachini-parfum, is de 2013 heel mooi. Drink deze Barolo de komende 10 jaren.

 

Wine Enthusiast 93

Violet, forest berry, exotic spice and balsamic aromas take center stage. Taut and structured, the elegant savory palate shows raspberry compote, ripe cranberry, star anise and white pepper while tightly drawn, fine-grained tannins provide the framework. Fresh acidity keeps it balanced. Drink 2023–2033. —Kerin O’Keefe

 

Jaartal 2013
Regio Piemonte
Producent Fratelli Revello
Druif Nebbiolo 
Wijnstijl Krachtig, intens, droog
Appellatie Barolo Docg
Origine Wijngaarden gelegen in Annunziata, La Morra, subregio Giachini, expositie ZO op 270 m boven zeeniveau, 0.50 ha aangeplant 
Leeftijd wijnstokken 1995
Bodem Klei en kalk 
Oogstperiode Medio oktober
Opbrengst 5,5-6 ton/ha, gemiddeld 2500 flessen
Vinificatie

In horizontale roterende gistingskuipen voor 6-8 dagen in contact met de schil, de voltooiing van de alcoholische gisting in stalen tanks voor 10-15 dagen, malolactische fermentatie in Franse barrique.

Rijping 24 maanden in Franse barrique, 40% nieuwe en 60% gebruikte gedurende 24 maanden. Wijn wordt gebotteld in juli en blijft nog een jaar in de kelder. 4 jaar na de oogst, rond maart, wordt deze Barolo op de markt gebracht.

Alcohol 15% 
Serveertemperatuur 18-20°C
Inhoud 750 ml
Beoordeling
Wine Spectator 95/100
James Suckling 94/100
Vinous  92/100
Gambero Rosso 2 rode bicchieri: very good to excellent wines that went forward to the final tastings
I Vini di Veronelli ***
Bibenda 4 grappoli: wijn van hoog niveau: 85-90/100
Wine Enthusiast 93/100

 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen