Il Poggiolo Brunello di Montalcino Docg - Terra Rossa 2010

Artikelnummer: 704235
Beschikbaarheid: Op voorraad

Montalcino is een Italiaanse pittoresk dorp, 30 km ten zuiden van Siena, 40 km van de zee en 100 km van de Apennijnen, gelegen op een hoogte van 560 meter en is omgeven door 3000 hectare aan wijngaarden, waar praktisch slechts één druivensoort wordt verbouwd: de Sangiovese Grosso. Het telt 5.278 inwoners en sinds 2004 geregistreerd in het Unesco-werelderfgoed.

Brunello di Montalcino is een van de beroemdste en meest prestigieuze wijnen van Italië.
Elke Brunello wordt uitsluitend gemaakt van Sangiovese druiven.
In Toscane deelt ze de eerste plaats met de zeer gewaardeerde Vino Nobile di Montepulciano
en de alomgekende Chianti.
 
 
Wanneer kunst wijn ontmoet en wanneer wijn maken een kunst is!
 
Na jaren van hard werken in het familiebedrijf "Il Poggiolo" en het verkrijgen van succesvolle wijnen, voelde ik de behoefte om wijnen te maken volgens mijn eigen instinct en ervaring. In 1994 selecteerde ik een wijngaard die me zeer dierbaar was voor de gelukkige herinneringen aan mijn kindertijd samen met mijn vader. In deze specifieke wijngaard worden de Brunello "Terra Rossa" en de Rosso di Montalcino "Terra Rossa" door mij geproduceerd.   Rodolfo Cosimi
 
  • Deze Brunello, briljant robijnrood met een neiging om granaat te worden met de leeftijd
  • Uiterst elegant met heerlijke aroma's van braambessen en kersen, toetsen van kaneel, gedroogde kruiden, champignons en gelooid leder
  • De smaak is vol en rond, opmerkelijke frisheid en intense tannines, fruitig en aangenaam
  • Combineer deze wijn met gebraden en gestoofd rood vlees, wild en oude kazen
 
 
Jaartal 2010
Regio Montalcino, Siena
Producent Il Poggiolo
Druif Sangiovese Grosso 100%
Wijnstijl Intens, vol, krachtig, droog
Appellatie Brunello di Montalcino Docg
Geografisch Località Il Poggiolo Montalcino, 450 meter asl, ZO aangeplant 
  Micro-klimaat : droog en geventileerd
Bodem Zanderige bovengrond met klei en brokkelige rotsen
   
Vinificatie

Enkel door het reduceren van het aantal druiven per ha tot een absolute minimum, kunnen zij de maximum kwaliteit garanderen en worden tijdens de oogst uitsluitend de beste druiven geselecteerd. De fermentatie duurt 22-25 dagen bij gecontroleerde temperaturen en gebeurt zowel in stalen tanks als in houten vaten. Later rijpt een deel van de wijn in 225 l Franse en Amerikaanse barrique en het overige deel in 500 l Franse eiken vaten voor een minimum periode van 24 maanden, afhankelijk van de kwaliteit van de oogst. Na deze periode wordt de wijn uit de vaten gezamenlijk overgeheveld in RVS tanks voor een andere periode van circa 2 jaar. Vanaf botteling verfijnt de wijn een 8-tal maanden alvorens op de markt te verschijnen. 

De afgelopen jaren was de productie zeer beperkt. 

   
Productie 2666 flessen
Alcohol 14.00%
Serveertemperatuur   18°C
Inhoud 750 ml

 

 

 

 
 
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen