Artikelnummer: |
704273 |
Beschikbaarheid: |
Op voorraad
|
Essentija, gemaakt van 100% Bovale druif, heeft een intens robijnrode kleur met granaat reflecties. Wanneer andere producenten beslist hadden om geleidelijk te stoppen met deze Sardische druif, heeft Pala jaren geleden besloten om te investeren in het meest geschikte gebied voor de aanplant hiervan.
Stevig en aanhoudend aroma van overwegend rijp fruit, vooral pruimen.
Droge en zachte smaak met goede structuur, warm en onthullend.
Serveren bij :
- Gevogelte / geroosterd en gestoofd vlees / paddenstoelen / rijpe niet pittige kazen
Jaartal |
2014 |
Regio |
Sardegna |
Producent |
Pala |
Druif |
Bovale 100% |
Wijnstijl |
Intens, fruitig, kruidig |
Appellatie |
Isola dei Nuraghi Igt |
Productiegebied |
Uras en Terralba |
Bodem |
klei- en kalkachtige bodem |
Leeftijd wijngaard |
40 tot 87 jaar, afhankelijk van het perceel |
Opbrengst |
7000 kg/ha |
Vinificatie |
Na het zachte persen, weken de druiven 8-10 dagen bij gecontroleerde temperaturen en met toevoeging van geselecteerde gisten. De gisting gebeurt in RVS tanks bij temperaturen van 22-24°C. De wijn blijft voor veroudering gedurende 4 maanden in ondergrondse cementen tanks, vervolgens 3 maanden in nieuwe Franse barrique van 225 l en nog eens 2 maanden in inox tanks. 3 tot 4 maanden na het bottelen wordt de wijn in de handel gebracht. |
Alcohol |
14% |
Serveertemperatuur |
18-20°C en 1 uur op voorhand ontkurken of karafferen |
Inhoud |
750 ml |
Beoordeling |
|
|
|
Luca Maroni |
90/100 |
|
Gambero Rosso |
|
Very good to excellent in their respective categories |
Wine Enthusiast |
89/100 |
|
|
|
Wine Enthusiast, Kerin O’Keefe This earthy red opens with aromas of leather, tilled soil, ripe black-skinned fruit and a whiff of barnyard. The aromas carry over to the juicy palate along with mature Marasca cherry, crushed black olive and dark spice. It has a rustic charm but it's also smooth and savory.
|