Artikelnummer: | 704208 |
Rondom Alba liggen glooiende heuvels die het landschap van Piëmonte symboliseren. Barbera-wijnstokken gedijen hier op de kalkrijke kleigrond. De wijngaarden van de Cascina Nuova ontlenen hun naam aan de boerderij, zetel van de wijnmakerij. Het land grenst aan de Barolo cru "Arborina" en heeft vergelijkbare grondeigenschappen. De Barbera-druiven worden volgens strikte kwalitatieve normen verbouwd, lage opbrengst en enkel de beste druiven worden geselecteerd. Zo ontstaat er een geconcentreerde, volle Barbera d'Alba.
Jaartal | 2013 |
Regio | Piemonte |
Producent | Mauro Veglio |
Druif | Barbera |
Wijnstijl | Intens, vol, fruitig, droog |
Appellatie | Barbera Doc |
Origine | Cascina Nuova, La Morra, grenzend aan de Cru Arborina op 250-300 m boven zeeniveau |
Leeftijd wijnstokken | Aangeplant in beginjaren '60 |
Bodem | Kalkrijke kleigrond |
Productie | 6000 flessen |
Vinificatie |
Maceratie op de schil in RVS tanks bij gecontroleerde temperatuur gedurende 10 dagen alvorens de druiven worden geperst. De alcoholische gisting wordt na circa 20 dagen beëindigd. Hier vindt ook de malolactische gisting bij gecontroleerde temperatuur plaats. Rond december wordt de wijn overgebracht naar kleine eiken vaten, 50% nieuwe en 50% gebruikte, en dit gedurende 18 maanden. Vervolgens wordt de wijn gedecanteerd in RVS tanks voor een paar maanden, alvorens deze in de zomer ongeklaard en ongefilterd gebotteld wordt. |
Alcohol | 14.50% |
Serveertemperatuur | 16-18°C |
Inhoud | 1500 ml |
Beoordeling | Gambero Rosso 2 bicchieri = zeer goed tot excellent in zijn categorie |