Mauro Veglio Barbera d'Alba Doc - Cascina Nuova 2013 Magnum

Artikelnummer: 704208

Rondom Alba liggen glooiende heuvels die het landschap van Piëmonte symboliseren. Barbera-wijnstokken gedijen hier op de kalkrijke kleigrond. De wijngaarden van de Cascina Nuova ontlenen hun naam aan de boerderij, zetel van de wijnmakerij. Het land grenst aan de Barolo cru "Arborina" en heeft vergelijkbare grondeigenschappen. De Barbera-druiven worden volgens strikte kwalitatieve normen verbouwd, lage opbrengst en enkel de beste druiven worden geselecteerd. Zo ontstaat er een geconcentreerde, volle Barbera d'Alba.

 

  • Intens, bijna ondoorzichtig robijnrood, met violette schakeringen
  • Rijk en overvloedig aroma: toetsen van pruimenjam en vlierbloesem, het juiste evenwicht tussen de frisheid van violen en rijpe woudvruchten, de exotische kruiden en vanilletoetsen
  • Stevige wijn, full-bodied met uitstekende balans tussen concentratie en aciditeit
  • Deze godendrank is dé expressie van kwaliteit dankzij de ouderdom van de wijngaarden en zijn unieke bodem.
  • Onmiddellijk plezierig om te drinken, maar heeft het potentieel om nog jaren te verouderen
  • Geniet van deze wijn bij pasta, eend, gans en pluimwild, gemengde paddenstoelen, ragout,...
 
Jaartal 2013
Regio Piemonte
Producent Mauro Veglio
Druif Barbera 
Wijnstijl Intens, vol, fruitig, droog
Appellatie Barbera Doc
Origine Cascina Nuova, La Morra, grenzend aan de Cru Arborina op 250-300 m boven zeeniveau 
Leeftijd wijnstokken Aangeplant in beginjaren '60
Bodem Kalkrijke kleigrond
Productie 6000 flessen
Vinificatie

Maceratie op de schil in RVS tanks bij gecontroleerde temperatuur gedurende 10 dagen alvorens de druiven worden geperst. De alcoholische gisting wordt na circa 20 dagen beëindigd. Hier vindt ook de malolactische gisting bij gecontroleerde temperatuur plaats. Rond december wordt de wijn overgebracht naar kleine eiken vaten, 50% nieuwe en 50% gebruikte, en dit gedurende 18 maanden. Vervolgens wordt de wijn gedecanteerd in RVS tanks voor een paar maanden, alvorens deze in de zomer ongeklaard en ongefilterd gebotteld wordt.

Alcohol 14.50% 
Serveertemperatuur 16-18°C
Inhoud 1500 ml
Beoordeling Gambero Rosso     2 bicchieri = zeer goed tot excellent in zijn categorie

 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen