Mauro Veglio Barolo Docg - Vigna Gattera 2012

Artikelnummer: 7042173
Beschikbaarheid: Op voorraad

"Gattera" is een Barolo met geografische vermelding, gelegen op de grens tussen de gemeente La Morra en Castiglione Falletto. Je bereikt deze wijngaard na een bochtig en stijl parcours van de provinciale weg van Barolo tot de frazione Annunziata. Op een oppervlakte van 2.50 ha, met blootstelling variërend van ZO naar ZW, vinden we een goed belichte wijngaard die een volwassen, pittige, warme en intense Barolo produceert.

 

  • Robijnrood, met lichte granaatrode tinten
  • Aromatisch bouquet van zoete kruiden die goed combineren met fruittonen en de bloemengeuren
  • De smaak ik warm, balsamico-achtig met fijne tannines en een goed alcoholisch evenwicht
  • Een goed gestructureerd wijn met volle body en zoete tannines
  • Serveren bij rood vlees, gegrild of gebraden, lamsvlees, pluimwild, haarwild, stoofpotjes, belegen en oude kazen
  • De wijn is klaar voor consumptie vanaf de botteling, maar kan kwalitatief evolueren gedurende 20 jaar

Wine Enthusiast : 93/100 : Geperste rozen, violet, donkere kers, een balsamico-toets en een vleugje door eikenhout aangedreven specerij springen uit het glas. Het sappige kruidige gehemelte biedt een heerlijke zuiverheid van frambozen- en kersenaroma's, gecompenseerd door zoethout, gehakte munt en pijptabak. Strakke en fijnkorrelige tannines zorgen voor een stevig, gepolijst kader. Drink 2018-2027.

 

Jaartal 2012
Regio Piemonte
Producent Mauro Veglio
Druif Nebbiolo 100% 
Wijnstijl Vol, krachtig, droog
Appellatie Docg Barolo
Origine La Morra en Castiglione Falletto
Bodem Klei-, zand- en kalksteen in La Morra en compacte bruine mergel in Castiglione Falletto
Aanplant Begin jaren '50
Productie 8500 flessen
Vinificatie

Maceratie op de schil in roestvrijstalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur gedurende 12 dagen, vervolgens wordt de alcoholische fermentatie in RVS (ongeveer 20 dagen)  voltooid en beëindigd. Ook de malolactische gisting bij gecontroleerde temperatuur vindt hier plaats. Rond december wordt de wijn overgebracht naar Franse barriques voor 24 maanden, waarvan 30% nieuw en 70% gebruikte vaten. Na het decanteren in RVS wordt de wijn gebotteld zonder te klaren of te filteren.

 

Alcohol 14.50% 
Serveertemperatuur 16-18°C
Inhoud 750 ml
   
Beoordeling
Wine Spectator  90/100
James Suckling 94/100
Wine Enthusiast 93/100
Gambero Rosso 2 Bicchieri: very good to excellent wines in their respective categories

 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen