Angelo Negro e Figli Roero Arneis Docg - Serra Lupini 2019

Artikelnummer: 704005
Beschikbaarheid: Op voorraad

 


De wijngaarden zijn gelegen in de gemeente Monteu Roero, gericht op het zuidwesten. De ondergrond is van kalk en zand en bevatten de overblijfselen van versteende schelpen. De hoogte van de wijngaard varieert van 280 tot 320 meter boven de zeespiegel. Deze voorwaarden geven de wijnstokken de capaciteit om de druiven voortdurend te rijpen en brengen zo de minerale en hartige tonen aan de Arneis die kenmerkend zijn voor de Roero gronden.

De Roero Arneis Serra Lupini is strokleurig en heeft een intens aroma van passievruchten, perzik gecombineerd met acaciabloemen en tropisch fruit.

Het mondgevoel is zacht en aanhoudend met een minerale en smaakvolle finish.

Deze wijn is prachtig als aperitief en is een passende begeleiding voor eenvoudige gerechten en voorgerechten, met name fijne antipasta op basis van vis, groenten en wit vlees.

 

Wijnjaar 2017 werd bekroond met 90 punten en ontving "Highly Recommended" status van Decanter - Italy's best whites for food. "So often bracketed with Roero (the area), it’s easy to forget that Arneis is the grape variety. Exotic, floral, scented – a great summer aperitivo. Perfect with creamy risotto too  Points 90"

Wijnjaar 2018 is terug te vinden in de Guida all'eccellenza del 2019 en werd gehonoreerd bij "I migliori 100 vini e vignaioli d'Italia".

Wijnjaar 2019: James Suckling: 92/100

  • I like the lemon-rind, hot-stone and fennel-seed character to this Arneis. It’s medium-bodied with layers of fruit and a delicious finish. Drink now.

 

 

Jaartal 2019
Regio Piemonte
Producent Azienda Agricola Negro Angelo e Figli
Druif Arneis 100%
Systeem Guyot
Wijnstijl Droog, fris, mineraal
Appellatie Roero Arneis Docg
Origine Wijngaarden op 280-320 m hoogte in het gehucht Sant'Anna di Monteu Roero
Bodem Kalk en zand
Oogstperiode Meestal tweede of derde week van september, met de hand geplukt in kratten van 20 kg en om het eindproduct te verhogen worden enkel de meest uitgelezen druiven geselecteerd
Vinificatie 20% koude maceratie voor 8-10 uur. Fermentatie in RVS op 15-17°C. Daarna rijpt de wijn verder in RVS tanks voor 4 maanden op zijn droesem met battonage
Opbrengst circa 50 000 flessen
Alcohol 13.50%
Serveertemperatuur   10-12°C
Inhoud 750 ml
   
Beoordeling 2018 Guida all'eccellenza del 2019      I migliori 100 vini e vignaioli d'Italia
  I Vini di Veronelli                       **   88/100
   
Beoordeling 2019 James Suckling                          92/100

 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen