Domini Veneti Verjago 2018 - Valpolicella Classico Superiore Doc

Artikelnummer: 704201
Beschikbaarheid: Op voorraad

In de Middeleeuwen werd de naam Veriacus verbonden met de Negrar-vallei.

Verjago is een buitengewone Valpolicella van de wijngaarden uit de Jago heuvels, waar de elegantie en warmte, typisch voor deze wijn, hun ware expressie vinden.

Verjago is het resultaat van het Quality Project, een meerjarig onderzoek uitgevoerd door Domini Veneti naar de geschiktheid van de microgebieden van de Negrar-vallei.

Enkel de beste druiven worden geselecteerd, handmatig geoogst en in kratten gelegd om gedurende 40 dagen te drogen in speciaal voorziene kamers.

Na een zorgvuldige vinificatie, veroudering in eiken vaten en rijping in de fles, is het resultaat een nobele en boeiende Valpolicella Superiore.

  • Intens robijnrood
  • Complex en kruidig boeket van rode vruchten, met de geur van rijpe kersen
  • De smaak is fluweelzacht, warm, fijn en elegant
  • Een ideale begeleider bij alle soorten vlees, zowel geroosterd als gebakken, wildgerechten en oude kazen

 

Oogstjaar 2018:

Kenmerkend voor deze vintage was de overvloedige kwaliteitsproductie. De algemene seizoenstrend was erg goed, met verbeterde weersomstandigheden in juli en augustus en minder regen in mei en juni. Dit resulteerde in een vroegere oogst als normaal met gezonde druiven die een goed suikergehalte bevatten.

 

Jaartal 2018
Regio Veneto
Producent Domini Veneti by Cantina Valpolicella Negrar
Druif Corvina 40%, Rondinella 25%, Corvinone 15%, Croatina 15%, Oseleta 5%
Systeem Pergola Veronese
Wijnstijl Krachtig, droog, fruitig
Appellatie Doc Valpolicella Classico Superiore
   
Origine Wijngaarden gelegen in het hart van het Valpolicella Classico gebied, in de heuvels van Negrar, op een hoogte tussen 250 en 450 meter boven de zeespiegel, zuidoost en zuidwest gelegen 
   
Leeftijd wijnstokken 15 tot 25 jaar
Aanplanting 3300 à 3500 wijnstokken/ha, met een maximale belasting van 18 knoppen per wijnstok
Bodem Gevarieerde bodem die leem-klei en kalk bevat 
Oogstperiode Begin oktober
Opbrengst 40 hl/ha
   
Vinificatie Druiven worden uitsluitend manueel geoogst en gedroogd in droogkamers "fruttaio" voor 40 dagen. Na deze periode worden de druiven ontsteeld en zacht pneumatisch geperst. Fermentatie bij een temperatuur tussen 23°C. Maceratie gedurende 15 dagen. De wijn rijpt 1 jaar in eiken vaten en 3 maanden op fles.
   
Alcohol 15,50% 
Serveertemperatuur 16-18°C
Inhoud 750 ml
   
Beoordeling 
5StarWines 91/100
James Suckling

92/100

Rich and ripe, almost candied red and black fruit with some violets. Full bodied with very strong flavors, enhanced by quite a lot of oak. Long, edgy finish. This needs to mellow a bit more before giving full enjoyment. Best from 2023.

 
0 sterren op basis van 0 beoordelingen