Artikelnummer: | 704201 |
Beschikbaarheid: | Op voorraad |
In de Middeleeuwen werd de naam Veriacus verbonden met de Negrar-vallei.
Verjago is een buitengewone Valpolicella van de wijngaarden uit de Jago heuvels, waar de elegantie en warmte, typisch voor deze wijn, hun ware expressie vinden.
Verjago is het resultaat van het Quality Project, een meerjarig onderzoek uitgevoerd door Domini Veneti naar de geschiktheid van de microgebieden van de Negrar-vallei.
Enkel de beste druiven worden geselecteerd, handmatig geoogst en in kratten gelegd om gedurende 40 dagen te drogen in speciaal voorziene kamers.
Na een zorgvuldige vinificatie, veroudering in eiken vaten en rijping in de fles, is het resultaat een nobele en boeiende Valpolicella Superiore.
Oogstjaar 2018:
Kenmerkend voor deze vintage was de overvloedige kwaliteitsproductie. De algemene seizoenstrend was erg goed, met verbeterde weersomstandigheden in juli en augustus en minder regen in mei en juni. Dit resulteerde in een vroegere oogst als normaal met gezonde druiven die een goed suikergehalte bevatten.
Jaartal | 2019 | ||||
Regio | Veneto | ||||
Producent | Domini Veneti by Cantina Valpolicella Negrar | ||||
Druif | Corvina 40%, Rondinella 25%, Corvinone 15%, Croatina 15%, Oseleta 5% | ||||
Systeem | Pergola Veronese | ||||
Wijnstijl | Krachtig, droog, fruitig | ||||
Appellatie | Doc Valpolicella Classico Superiore | ||||
Origine | Wijngaarden gelegen in het hart van het Valpolicella Classico gebied, in de heuvels van Negrar, op een hoogte tussen 250 en 450 meter boven de zeespiegel, zuidoost en zuidwest gelegen | ||||
Leeftijd wijnstokken | 15 tot 25 jaar | ||||
Aanplanting | 3300 à 3500 wijnstokken/ha, met een maximale belasting van 18 knoppen per wijnstok | ||||
Bodem | Gevarieerde bodem die leem-klei en kalk bevat | ||||
Oogstperiode | Begin oktober | ||||
Opbrengst | 40 hl/ha | ||||
Vinificatie | Druiven worden uitsluitend manueel geoogst en gedroogd in droogkamers "fruttaio" voor 40 dagen. Na deze periode worden de druiven ontsteeld en zacht pneumatisch geperst. Fermentatie bij een temperatuur tussen 23°C. Maceratie gedurende 15 dagen. De wijn rijpt 1 jaar in eiken vaten en 3 maanden op fles. | ||||
Alcohol | 15,50% | ||||
Serveertemperatuur | 16-18°C | ||||
Inhoud | 750 ml | ||||
Beoordeling 2018 |
|