Agriverde

Agriverde, ontstaan in de eerste helft van de 19e eeuw, wordt nog steeds gerund door de Di Carlo-familie, getuige hiervan een goed bewaard document, de dato 13 december 1830, op het wijngoed.

Agriverde onthult de cultuur "terroir" door de optimale mix van klimaat, geologie, topografie en bodem. Door het gebruik van natuurlijke gisten, dus deze zonder aroma, verhoogd dit nog het terroir-gehalte.

De passie voor oenologie wordt sinds generaties als een bruidsschat van vader op zoon Di Carlo overgedragen. Sinds midden jaren 80 nam bio-agronoom Giannicola de leiding van de kelders in handen. Met zijn regie wordt alle productie omgezet in de biologische methode en zo werd Agriverde in 1991 gecertificeerd als één van de eerste biologische wijnhuizen in Italië en dit alles zonder aan hun uitzonderlijke smaak te moeten inboeten.

Op hun 65 ha gaat men hierin zeer ver; tot het ophangen van lokstoffen om schadelijke insecten te desoriënteren. Ook de BIO-lijnen zijn tevens BIO-VEGAN gecertificeerd, omdat ze worden geproduceerd zonder stoffen van dierlijke oorsprong, noch in de wijngaard noch in de kelder. Om de wijngaarden het beste te bemesten, gebruiken ze algen en humuszuren en géén stoffen afgeleid van eieren en melk. Met de dubbele certificering garanderen ze een zeer laag risico op voedselintoleranties: voor het welzijn van de mensen en voor het behoud van de gezondheid van de planeet, zodat we allen optimaal van hun wijnen kunnen genieten. Tel hierbij de lage opbrengsten, vinificatie zonder toevoegingen en lichte filtraties en men bekomt de benaming "non sulforosi".

Samengevat: "AGRIVERDE" heeft zijn naam niet gestolen en brengt een eerlijk en erg smaakvol  product op de markt.

 

Geen producten gevonden...