Angelo Negro e Figli

 

Dit toonaangevende landgoed in het Roero-district is sinds 1670 een familie-aangelegenheid, zo blijkt uit de archiven van Monte Roero. Vandaag staat het onder leiding van Giovanni, die ook burgemeester van Monteu Roero is. Zijn echtgenote en kinderen Gabriele, Angelo, Emanuela en Giuseppe dragen bij aan de exploitatie van het landgoed.

Hun wijngaard in de historische regio, die nog steeds de naam draagt van de machtige en invloedrijke middeleeuwse bankfamilie Roero, is de thuisbasis van de twee meest geprezen druivenrassen van deze prachtige regio, de Nebbiolo en de Arneis.

Het landgoed omvat nu 70 ha wijngaard, verdeeld over verschillende percelen: o.a. Cascina Perdaudin in Monteu Roero, Cascina San Vittore in Canale, Cascina Basarin in Neive en recent toegevoegd de Cascina Baudana in Serrralunga. 

Eeuwenlang hebben generaties van dezelfde familie hier hun wijnbouwvaardigheden ontwikkeld. De familie Negro bleef zijn wijnstokken cultiveren met hetzelfde enthousiasme en professionaliteit, het oogsten van prestigieuze inheemse druivenrassen en het produceren van aangename wijnen, jaar na jaar. De uitstekende positie, verschillende terroirs, het microklimaat en het nauwgezette werk in de wijngaarden en in de kelder, dragen bij tot karakter- en smaakvolle wijnen, bekend en gewaardeerd over de hele wereld. 

 

Geen producten gevonden...