Cantina Tramin

 

Wijnen uit de tweetalige streek Alto Adige staan bekend om hun distinctieve karakter en uitstekende kwaliteit. Deze kwaliteit komt voort uit het uitstekende bergterroir wat zich onder andere uit in frisse, fruitige en levendige wijnen.
Onze wijnmakerij wordt beschouwd als een van de oudste en meest traditionele van Alto Adige. Het was het jaar 1898 waarin Christian Schrott, een priester uit Parijs, besloot een coöperatief van wijnmakers in Tramin (Termeno) op te richten. Meer dan 100 jaar later is het Tramin coöperatief uitgegroeid tot een bedrijf dat de inspanningen van ongeveer 300 gepassioneerde wijnboeren over een oppervlakte van 230 hectare coördineert, het gebied tussen de steden van Tramin, Egna, Montagna en Ora.

Tramin ziet streng toe op de teelt waardoor er door de jaren heen een bijzonder hoog kwaliteitsniveau behaald is. De inspanningen van dit bedrijf en die van de bijzonder begaafde wijnmaker Willi Stürz zijn ook in de wijnwereld buiten Italië niet lang onopgemerkt gebleven. Hun wijnen staan vandaag de dag zowel nationaal als international bekend om hun consistent hoge kwaliteit. Een goed voorbeeld is de mooie vernoeming in:
The Wine Advocate: “It’s hard to go wrong with any of these wines from Tramin, one of the best and most consistent wineries in Italy”.