Castello di Meleto

 

Castello di Meleto - Gaiole in Chianti - Toscane

Ondergedompeld in het betoverende Toscaanse landschap in het hart van de Chianti streek, 60 km ten zuiden van Firenze. Daterend uit de elfde eeuw, behoorde het kasteel ooit toe aan de benedictijnse monniken van Badia a Coltibuono.

De terreinen van Meleto strekken zich uit over 1000 hectare, waarvan 143 gewijd zijn aan het verbouwen van druiven, verspreid over vijf percelen rondom het middeleeuws kasteel.

De belangrijkste druivensoort is Sangiovese, bestemd voor de productie van Chianti Classico Docg. In de jaren tachtig werden andere variëteiten aangeplant; de belangrijkste internationale soorten zoals Merlot en Cabernet Sauvignon. Eind jaren 90 werden verschillende projecten opgestart en gericht op herstel en bescherming van de traditionele Toscaanse wijnstokken voor druiven zoals de Trebbiano, Colorino, Vermentino en de Malvasia Nera. 

De bodem is hoofdzakelijk samengesteld uit mergel, kalksteen en mergelsteen: het is op dit dorre land dat de wijnstok zijn beste vruchten geeft, rijk aan aroma's en natuurlijke smaken.

De wijnen van Castello di Meleto worden gekenmerkt door hun authentieke expressie van het Chianti Classico-gebied.

Ze produceren elegante en gestructureerde wijnen dankzij de hoogte en de warmte van de heuvels van Gaiole en mineraliteit door de rotsachtige bodems. Alle wijngaarden zijn onderworpen aan lage opbrengsten om consistente en constante kwaliteit in alle wijnen te garanderen.

Naast wijn produceert Castello di Meleto verschillende soorten Grappa, extra vierge olijfolie van de biologische landbouw en hebben ze een varkens boerderij waar ze het Toscaanse Cinta Senese fokken. Wie van een heerlijke vakantie in de Chianti wil genieten, neemt geen genoegen met het gebruikelijke hotel, maar laat zich uitbundig verwennen in Castello Meleto's Agriturismo! 

 

Geen producten gevonden...