CVA Canicatti

 

In het hart van de provincie Agrigento aan de zuidwestkust van Sicilië vinden we een territorium dat alleen al als subliem kan worden omschreven.

Sinds oudsher wordt hier wijn verbouwd. Het landschap wordt gedomineerd met Siciliaanse zonovergoten wijngaarden. Deze van de gelijknamige coöperatie Canicatti, strekken zich uit over 1000 hectare, verdeeld over 12 gemeenten binnen de provincies Agrigento, Caltanisetta en Palermo. 

Ze zijn gelegen in zacht glooiende heuvels die oplopen tot 600 meter boven zeeniveau met mineraal- en kalkrijke zandgronden.

De klimatologische omstandigheden variëren sterk en de stokken hebben te maken met een watertekort. Dit dwingt de planten zich metersdiep te wortelen in de grond. Diversiteit van microklimaten en bodemsamenstellingen hebben een onschatbare invloed op de wijngaard en geven de producten van Canicatti een herkenbaar Siciliaans karakter.

De wijncoöperatie werd in 1969 opgericht en verenigt nu een 480 collega's die met liefde en passie hun wijngaard beheren. Door innovatie en modernisering produceren ze moderne Siciliaanse wijnen die de geaardheid en karakter projecteren aan de meest veeleisende markten, gekenmerkt door de juiste prijs-kwaliteitsverhouding.

De coöperatie hanteert strikte richtlijnen en accepteert enkel druiven van een hoog kwaliteitsniveau. Dit bereiken ze door de opbrengst per hectare laag te houden en de wijngaard nauwgezet op te volgen.

De wijnen van de wijnmakerij Canicatti zijn het resultaat van een productiefilosofie die zich concentreert op de diversiteit van het grondgebied van zuidwestelijk Sicilië, met inheemse variëteiten zoals Nero d'Avola, Inzolia, Grillo en Catarratto. 

CVA Canicatti scoort, binnen de kortste tijd naar de beste coöperatie op Sicilië! 

 

 

 

 

Geen producten gevonden...