d'Alfonso del Sordo

 

Het wijngoed van D’Alfonso del Sordo, sinds 1993 in handen van Gianfelice d’Alfonso del Sordo en zijn vrouw Celeste, strekt zich uit over 120 hectaren op het platteland van San Severo. De wijngaarden beslaan 90 ha, terwijl de olijfbomen op de overige 30 ha staan.
Het landgoed wordt opgesplitst in 3 “estates” :

  • het “Coppanetta” landgoed waar hetlandbouwbedrijf is gevestigd; hier hebben de wijngaarden een noordelijke blootstelling en liggen 80 meter boven de zeespiegel, klei- en kalk domineren hier de bodem. Men teelt er de witte Trebbiano, Bombino, Malvasia, de blauwe Montepulciano en de zwarte druif “Troia”.
  • landgoed “Cotinone”, slechts enkele kilometers van de “Coppanetta”, worden de witte Bombino, Verdeca en Sangiovese varietals verbouwd, genaamd I.G.T. Daunia. Het terrein bevat een mengsel van klei en zand en kalksteen en ligt ongeveer 120 meter boven zeeniveau, met een noordwest ligging.
  • Het derde landgoed is sinds 1999 aangeplant met een nieuwe wijngaard waarop de traditionele “Negroamaro” en de internationale rassen Cabernet, Sauvignon en Merlot wassen. Deze estate heet “Cappuccini” en ligt 90 meter boven zeeniveau, noordwestelijk, op semivlakke gronden bestaande uit klei en kalksteen.

Midden de wijngaarden van de “Coppanetta” estate staat de productie-eenheid van d’Alfonso del Sordo.
Alle druiven komen van hun eigen wijngaarden en worden er verwerkt met moderne technieken. De druiven van de witte wijnen worden zacht geperst en de gisting gebeurt in RVS-tanks onder gecontroleerde temperatuur. De rode wijnen worden met de hand geplukt, ontdaan van stelen en gemacereerd in eiken vaten, volgens het type van wijn.
In de kelder, waar zij verouderen in grote vaten en eiken barriques, vindt de botteling plaats.

 

Geen producten gevonden...