I Turrizzi

Een goed glas wijn wordt in de eerste plaats gemaakt door te vertrouwen op de unieke kwaliteiten en kenmerken van de druif en de omliggende agrarische omgeving. Dan is het het werk in de kelder dat, door middel van vinificatie en veroudering, de nectar laat transformeren tot een product van hoge kwaliteit.

 

Het landgoed aan de voet van de Etna

Het groen van de wijngaarden vormt een groot contrast met de zwarte lava en het geel van de bloeiende bloesems. Deze omgeving, uniek vanwege zijn landschap en microklimaat, wordt gekenmerkt door hoge dagelijkse temperatuurschommelingen. Wijnstokken worden geplant in bodems die rijk zijn aan mineralen en die hun vruchtbaarheid hernieuwen bij iedere nieuwe uitbarsting wanneer de as op de grond neerslaat.

Deze vulkanische bodems zijn typisch voor de noordkant van de Etna. In Randazzo, waar de "Tozzi"-wijngaarden zich bevinden, geven de wijnen een aangename en herkenbare mineraliteit. De teelt van de wijngaarden, tussen de 700 en 800 meter, wordt toevertrouwd aan experts in het gebied. De aarde is rijk aan zand en minerale zouten die de druiven een zeldzame aromatische finesse en zijdezachte tannines geven. Het resultaat is een wijn gerijpt in kleine eikenhouten vaten en zich uitdrukt met een goede body, complexiteit en doordrinkbaarheid.

 

Het label is geïnspireerd op de Oinochoe, de Griekse vaas uit de 4e eeuw voor Christus uit de collectie van Paolo Vagliasindi. Deze wordt bewaard in de kasteelgevangenis van Randazzo.