Le Gode

Het wijnhuis Le Gode van Claudio Ripaccioli is gelegen in het noorden van Montalcino, de Montosoli-heuvel, een bijzonder ideaal gebied. Het landgoed strekt zich uit over ongeveer 16 ha, waarvan 6 hectare geregistreerd zijn voor de productie van Brunello. Het is eigendom van de familie Ripaccioli en wordt eveneens door hen gerund. Vader Ilano startte in de jaren zeventig en met de oogst van 1995 werd de eerste Brunello di Montalcino op de markt gebracht. Vandaag de dag produceren ze circa 25000 flessen.

Met de overdracht van het wijngoed aan Claudio werden de boerderij en het keldergebouw zorgvuldig gerestaureerd volgens Toscaanse traditie. De kelder is uitgerust met de nieuwste technologie met behoud van de traditionele filosofie voor de productie. De vinificatie wordt uitgevoerd in roestvrij stalen vaten met een capaciteit van 50 tot 75 hectoliter bij gecontroleerde temperatuur. In de kelder rijpt de Brunello verder in Sloveense eiken vaten met een gemiddelde capaciteit van 25 hectoliter, voor een periode nooit minder dan 2 jaar, afhankelijk van de oogst van dat jaar.

De positionering van de wijngaarden aan het zonlicht zijn optimaal. Ook het bijzonder gunstig micro-klimaat en het terrein dragen bij tot het verkrijgen van wijnen van hoge kwaliteit met unieke karakteristieken.