Terre Stregate

"Terre Stregate" een naam met geschiedenis en traditie, is gelegen in de heuvels van Guardia Sanframondi in het Sannio-gebied.

De naam "Terre Stregate", "behekste land", is een eerbetoon aan de oude legendes van Benevento en de lokale cultuur. De oude volksopvattingen identificeerden deze gebieden feitelijk als ontmoetingsplaatsen voor heksen en het lijkt erop dat in de Romeinse tijd deze mysterie-culten van Egyptische oorsprong zich hadden verspreid. 
Het logo van het familiebedrijf bevat de zon en de maan, symbolen van Diana en Iside, en het oog van Ecate, godin van de onderwereld en de magie.
Onder invloed van deze beschermgoden, cultiveert de Iacobucci-familie de inheemse druiven van het territorium, zoals Aglianico, Falanghina, Greco en Fiano, en geeft het leven aan witte en rode wijnen met een duidelijke en territoriale stijl, met grote behendigheid om te drinken en van de uitstekende prijs / kwaliteit verhouding.
 
Terre Stregate is altijd één van de meer bekende en gerenommeerde olie en wijn-producenten in de regio Benevento geweest en gaan voor internationale expansie.
Voorheen produceerden twee generaties lang druiven die werden verkocht en spitsten zie enkel toe op de productie van olijfolie. Vandaag wordt het bedrijf gerund door Carlo en Filomena Iacobucci tesamen met hun vader Armando en richten hun aandacht op de productie van fijne wijnen. Carlo en Armando houden de kelder onder hun beheer, terwijl Filomena zich profileert als een enthousiaste ambassadrice voor het Sannio gebied. Samen runnen ze hun 22 hectare aan wijngaarden, goed voor een jaarlijkse productie van 100 000 flessen. Dankzij hun talent en energie zijn zij de onbetwiste protagonisten voor de wijnen van Campania. 

 

Geen producten gevonden...