Fratelli Revello

Het dorp Annunziata ligt op het zuidoostelijkste punt van La Morra, in het westen van Langhe. Dit is de thuisbasis van de meest prestigieuze wijngaarden. Het gehucht Annunziata wordt erkend als uniek perceel van de gemeente La Morra.

 

Historie :

Enzo en Carlo Revello nemen het landgoed van hun vader in 1990 over: hun wijngaarden, ooit behorend tot de plaatselijke parochie, bevatten percelen in de Crus van Giachini, Rocche dell'Annunziate, Conca dell'Annunziata en Gattera. 

Vanaf 2016 besloten de 2 broers het eigendom in 2 landgoederen te verdelen: elk heeft ongeveer 50% van de wijngaarden. Deze beslissing werd voornamelijk genomen door de intrede van de nieuwe generatie. Elena, dochter van Enzo en afgestudeerd in vreemde talen, ontvangt de klanten op het wijngoed en organiseert proeverijen. Zijn zoon Simone heeft de opleiding oenologie in Alba gevolgd en is actief in de wijngaard en de kelder.

Enzo is in het bestaande pand en kelder gebleven en bewaarde de naam en het originele logo op de etiketten van het landgoed. 

 

Wijngaarden:

Deze wijngaarden van de familie zijn aangeplant met de Nebbiolo-druif, onderverdeeld in:

  • Giachini, Rocche dell'Annunziata, Conca, Gattera en Gorette 

Wijnen in productie:

  • Dolcetto d'Alba 0.70 ha
  • Barbera d'Alba en Barbera d'Alba Ciabot du Re 0.70 ha
  • Barolo 2.30 ha
  • Barolo Vigna Giachini 0.50 ha
  • Barolo Vigna Conca 0.70 ha
  • Barolo Cerretta 0.50 ha
  • Barolo Vigna Gattera 1.00 ha

 

Cerretta: Dit is de enige wijngaard buiten de gemeente La Morra. De vigneto Cerretta ligt in de gemeente Serralunga. Aangeplant op 0.50 ha met een zuid/zuid-oost blootstelling. Hier worden stevige en krachtige wijnen geproduceerd, met een tanninestructuur die sterk verschilt met de Barolo van La Morra.

Conca: Met iets minder dan 2.50 ha is Conca zowat het kleinste gebied. De weg die afdaalt van Annunziata naar de vallei, flankeert een klein bekken met goed gecultiveerde wijngaarden. Het gebied ligt goed beschermd, heeft een zeer gunstig microklimaat en uitstekende blootstelling van de wijngaarden. Hier verbouwen we een kleine hectare met ligging op het zuiden. Deze wijngaard geeft Barolo's met een aanzienlijk karakter. Toetsen van rijp fruit en aanhoudende tannine zijn de belangrijkste kenmerken.

Gattera: Gelegen aan de Annunziata van La Morra met grote variatie in de aanplantingen: blootstellingen van zuid-oost naar zuid, van west naar noordoost. Hier cultiveren we ongeveer één hectare, verdeeld in twee verschillende delen. Eén deel, met zuidoostelijke blootstelling, grenst aan onze kelder, het andere deel, historisch bekend als Turna Lunga, heeft een zuidelijke blootstelling. Van deze wijngaarden krijgen we altijd een gebalanceerde Barolo, elegant en met pittige tonen.

Giachini: Is de wijngaard tussen de Cru Bricco Rocca en het gehucht Annunziata. Giachini heeft dezelfde blootstellingen als die van de naburige Rocche dell'Annunziata, maar op lagere hoogte. De structuur van beide Barolo's zijn daarom vergelijkbaar. Hier verbouwen we een halve hectare met blootstelling aan het zuidoosten. De Barolo van deze wijngaard wordt altijd beschouwd als de Barolo met de meeste expressie van La Morra: grote complexiteit, body en elegantie.