La Caplana

Het familiebedrijf La Caplana van de Guido-familie is gevestigd in het dorpje Bosio, grenzend aan de gemeente Gavi, provincie Alessandria. Naast de aanplant van Cortese en Dolcetto wijnstokken, produceert deze familie ook Barbera wijnen van uitstekende kwaliteit. 

De wijngaarden zijn gelegen op de hoogste heuvels. Hier worden Gavi en Dolcetto di Ovada geproduceerd. Niet altijd even makkelijk voor de druiventeelt zulke aanzienlijke hellingen.

Deze locatie in combinatie met de kleiachtige witte grond en de meer dan 30 jaar oude wijnstokken geven structuur en karakter aan de wijnen, namelijk: volheid, body en aromatische intensiteit.

 

De Guido-familie is sinds vorige eeuw actief in de teelt van wijnstokken en de productie van wijnen. Dankzij de techniek van enting op Amerikaanse stam, kon men in 1925 de wijngaarden behoeden voor de verschrikkelijke "filoxera vastatrix" (= druifluis). 

Ondanks de progressieve afschaffing van landerijen in de jaren '60, bleef deze familie doorgaan met het kweken en planten van wijnstokken. De nieuwe generatie zet de familietraditie verder. Met hun studieopleiding in landbouw en oenologie en de nodige ervaring, hebben ze de moderne verwerkingstechnieken voor wijnkelders kunnen samenbrengen.

 

Wat zegt : La Guida Vini di Quattrocalici.it 

La Caplana topkwaliteit uit Piëmonte !

Het bedrijf Caplana is een wijnproducent in de gemeente Bosio, gelegen in de provincie Alessandria, in de regio Piëmonte. We voerden een grondig onderzoek naar producenten in de regio Piëmonte. La Caplana verdient de vermelding als één van de meest interessante wijngaarden in de provincie van Alexandrië. De wijnen van La Caplana zijn het voorbeeld van uitmuntendheid voor de productie in de Piëmonte.