Montioni Paolo Umbria Grechetto Igt 2019

Artikelnummer: 704133
Beschikbaarheid: Op voorraad

De Grechetto vertoont een strogele kleur met koperachtige nuances.

Geurend naar witte bloemen, steenfruit en een vleugje verse amandelen.

Frisse en sappige wijn die goed gepaard gaat met voorgerechten, wit vlees, visgerechten, schaal-en schelpdieren en eveneens als aperitief.

 

Jaartal 2019
Regio Umbria
Producent Azienda Agricola Montioni Paolo
Druif Grechetto 100% 
Wijnstijl Droog, fruitig
Appellatie Umbria Grechetto Igt
Origine
Montefalco, wijngaarden gelegen op 450 m boven zeeniveau 
Vinificatie Fermentatie in RVS tanks bij gecontroleerde temperatuur. Rijping in inox voor 3 maanden, gevolgd door 3 maanden flesrijping alvorens deze wijn op de markt komt
Alcohol 13%
Serveertemperatuur   8-10°C
Inhoud 750 ml
Beoordeling 2018
   
I Vini di Veronelli  
   
**   87/100
Beoordeling 2019
Bibenda 3    a good quality wine and special refinement
  On the nose, there is a lively dialogue woven between a floral part (broom) and fruity hints, which recall white peach and plum. Fresh and typically almondy, it is definitely well made.
   
 
I Vini di Veronelli 85/100
Vinous 88/100
  The 2019 Montioni Umbria Grechetto is wonderfully expressive and perfumed, showing sweet peaches, a spritz of lime, almond paste and white and yellow spring flowers. It’s soft and fresh on the palate, offering young orchard fruits and a mix of saline-minerals and zesty acids that add mouthwatering tension. The finish is clean and poised with a bit of a sour note, like biting into a perfectly ripe Granny Smith apple.

 

Kooktip:

We willen uw smaakpapillen veroveren met een heerlijk voorgerecht:

* Pompoenrisotto, taleggio kaas en Grechetto

Ingrediënten:

  • 300 gr Carnaroli rijst
  • 500 gr pompoen
  • 300 gr taleggio
  • 1l groentebouillon
  • 1 sjalot
  • ½ glas Umbria Grechetto Montioni
  • 30 gr boter
  • 40 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • Montioni extra olijfolie van eerste persing
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding:

  • Hak de sjalot in een pan met 2-3 eetlepels Montioni EVO-olie en een pollepel groentebouillon
  • Als het transparant is geworden, voeg dan de in blokjes gesneden pompoen toe en kook een paar minuten
  • Rooster intussen de rijst 2-3 minuten op hoog vuur en blus af met de Grechetto Montioni witte wijn
  • Voeg de hete bouillon en pompoen toe en kook nog 12-15 minuten
  • Roer de risotto van het vuur met boter, Parmezaanse kaas en taleggio kaas
  • Versier tenslotte het gerecht met geroosterde pompoenpitten en de gesmolten taleggio kaas met een beetje melk

 

 

Hoofdgerecht

* Zeebaars in zoutkorst

Ingrediënten:

  • 700 g verse vis (zeebaars, dorade, red snapper, ...)
  • 1 kg zout min of meer gelijk verdeeld over fijn zout en grof zout
  • 1 eiwit
  • 1 citroen schil
  • kruiden naar eigen smaak met rozemarijn, tijm, salie, peterselie)

Bereiding:

  • Leg bakpapier op een grote bakplaat en maak er een bed van grof zout, waarop de schoongemaakte vis wordt gelegd
  • Klop het eiwit stijf in een kom en voeg de fijngehakte kruiden en de geraspte citroenschil toe
  • Voeg het zout toe om een ​​homogeen mengsel te bekomen
  • Leg de vis op het eerder gecreëerde bed van grof zout en bedek het volledig dicht met het zojuist gemengde mengsel
  • Zet in een voorverwarmde oven van 200° C gedurende ca. 20/25 minuten
  • Breek na het koken de korst met een keukenhamer en verwijder het overtollig zout van de vis
  • Giet een scheutje Montioni Olio Extra Vergine over de vis om deze nog zachter en lekkerder te maken en drink met een heerlijk glas Grechetto  

   

 

 

 

 

 

 

 

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen