La Caplana Gavi Docg del Comune di Gavi 2019

Artikelnummer: 704015
Beschikbaarheid: Op voorraad

 

De Gavi streek ligt aan de oostkant van Piemonte en is genoemd naar het dorpje Gavi, maar het gebied waar deze wijn gemaakt wordt, ligt ook verspreid over 9 buurgemeenten. Het gebied staat vooral bekend om zijn frisse en delicate witte wijnen. Het hoge gemiddelde kwaliteitsniveau is bevestigd door de toekenning van de Docg-status in 1998. De DOCG geldt alleen voor witte wijn en is 100% van de Cortese druif. Deze druif kenmerkt zich door lage aromatische graad en vrij veel zuren, waardoor je verfijnde en delicate wijnen krijgt.

Het familiebedrijf La Caplana van de Guido-familie is gevestigd in het dorpje Bosio, grenzend aan de gemeente Gavi, provincie Alessandria. In de hoogste heuvels bevinden zich de wijngaarden waar de Cortese-druif wordt geoogst, de druif voor de historische Gavi. De witte klei-achtige bodem en de meer dan 30 jaar oude wijnstokken zijn typerend voor het uitgesproken karakter en complexiteit van deze wijnen.

Een prachtige uitdrukking van de "Cortese" druif. Het bevestigt zijn originaliteit en elegantie.

Gavi staat bekend om zijn strogele kleur, fijne intensiteit en goede consistentie. 

Heldere en uitnodigende aroma's met de geur van witte bloemen en een aromatisch spoor van mineralen.

De smaak is aangenaam fris, hartig en uitgebalanceerd met een fijne structuur en amandel in de afdronk.

Elegante wijn die men schenkt bij : hapjes / fijne voorgerechten / asperges / wit vlees / schaal- en schelpdieren / lichte visgerechten en als aperitief

Gavi wordt meestal jong gedronken, maar handhaaft zijn kenmerken voor enige tijd.

2018 Gambero Rosso : the Gavi del Comune di Gavi '18 proves complex and subtle, with vegetal aromas meeting floral fragrances on a lovely, mineral backdrom. Acidity is crisp, the finish long and sapid.  

 

Jaartal 2019
Regio Piëmonte
Producent La Caplana
Druif Cortese 100%
Wijnstijl Fruitig, intens, licht aromatisch 
Appellatie Docg Gavi di Gavi
Origine Wijngaarden zijn gelegen in de hoogste heuvels van Gavi
Leeftijd +35 jaar oude wijnstokken
Opbrengst 40000 flessen
Bodem Klei
Oogstperiode Medio september
Vinificatie De druiven worden met de hand geoogst en verwerkt in inox vaten. De fermentatie volgt bij een "gecontroleerde" temperatuur van 18°C. 
Alcohol 12%
Serveertemperatuur   8-9°C
Inhoud 750 ml
Beoordeling 2018
   
Gambero Rosso
 
   Very good to excellent wines that went forward to the final tastings
   
Beoordeling 2019 Nog niet beoordeeld

 

 

 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen