Plessiva Isidoro Polencic

Een reis naar het noordoostelijke deel van Italië, de heuvels van Collio, op de grens tussen Italië en Slovenië. Dit is een plaats met een lange traditie van toewijding aan de wijnbouw, een plaats gezegend door de nabijheid van de Adriatische zee en beschermd door de Alpen.

Sommige historische documenten getuigen dat de familie Polencic sinds het midden van de negentiende eeuw wijn verbouwt op de heuvels van Plessiva, een deel van de gemeente Cormons. 

Het bedrijf is de afgelopen jaren verder uitgebreid dankzij Alex, Elisabetta en Michele, kinderen van Isidoro, door de aankoop van nieuwe wijngaarden, een voortdurende modernisering van de kelder en de recente bouw van een agroturismo-accomodatie om gasten te ontvangen.

De kelder, die zich in Cormons bevindt, wordt omringd door een deel van de wijngaarden, de andere wijngaarden bevinden zich in de aangrenzende districten.

Dit stelt hen in staat een compleet overzicht te bieden van het potentieel van Collio. Wijnen met een uitgesproken karakter, elegant, complex, gestructureerd en met een uitstekend bewaarpotentieel. Wijnen met een perfecte uitdrukking van de druivensoort en territorium.

Jaar na jaar presenteren de Polencics wijnen die steeds indrukwekkender en eleganter worden.

Ha wijngaarden: 40 ha

Jaarlijkse productie: 240 000 flessen