Cantina Tramin Alto Adige Gewürztraminer Doc - Nussbaumer 2018

Artikelnummer: 7041510
Beschikbaarheid: Op voorraad

De Nussbaumer Gewürztraminer schittert met zijn intens goudgele kleur.

Het aroma bevat een caleidoscoop van aroma's:

  • rozenblaadjes, lelies
  • rijp exotisch geel fruit: meloen, mango, passievrucht, lychee, citrusschil
  • pittige tonen van gedroogde kruiden: gember, saffraan, kruidnagel, kaneel en nootmuskaat

In de mond is de Tramin Nussbaumer bijzonder aromatisch en rijk met een aangename sappigheid en zoute mineraliteit, die nog sterker wordt naarmate de wijn rijpt. De afdronk is bijna oneindig lang.

Nussbaumer is een fascinerende begeleider bij antipasti van vis, schaal-en schelpdieren, wit vlees, rijpe zachte kazen en niet te vergeten: ideaal bij pittige oosterse gerechten.

"The only Gewürztraminers that can compete with Alsace's are those from Alto Adige, and of these, Nussbaumer is the best."  Ian D'Agata, Decanter, January 2015

 

Jaartal 2018
Regio Alto Adige
Producent Cantina Tramin
Druif Gewürztraminer 100%
Wijnstijl Aromatisch, floraal
Appellatie Alto Adige DOC
Origine

Tramin (Termeno) is de thuisbasis van Gewürztraminer en gelegen rond het dorp aan de westelijke oever van de Alto Adige vallei en dit dorp beweert de beste wijngaarden te bezitten voor deze variëteit.

Wijngaarden zijn gelegen in Tramin en Montagna. De wijnstokken zijn aangeplant op een hoogte tussen 350 en 550 meter waarvan de bodem uit kalkhoudend grind met leem bestaat.

Leeftijd wijnstokken 10-40 jaar
Hellingblootstelling zuidoosten 70%, zuiden 30%
   
Klimaat Bijzonder samenspel van zonnige dagen, beïnvloed door het mediterrane klimaat en de koele nachten, beïnvloed door de koude neerwaartse winden van de omliggende bergen. 
   
Oogstperiode eind september tot eind oktober
Vinificatie

De druiven worden in kleine bakken aangeleverd en onmiddellijk na de oogst zacht geperst. De most gist bij een gecontroleerde temperatuur (18°) in RVS-tanks en klaring vindt plaats door natuurlijke sedimentatie van de deeltjes.

Nussbaumer rijpt in kleine RVS-tanks in contact met zijn droesem tot einde augustus en nog 3 maanden in de fles. De totale rijpingsperiode is dus minimaal 14 maanden.

Opbrengst 45 hl/ha
Productie ca 70.000 flessen en 700 magnums
Alcohol 14%
Serveertemperatuur   12-14°C
Bewaarperiode 7-15 jaar
Inhoud 750 ml
   
Beoordeling
Vinous - Antonio Galloni 92/100
Wein-Plus 88/100  Very good
   
   
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen