Domini Veneti

Welkom in de bakermat van Amarone en de typische wijnen van Valpolicella Classico.

85 jaar geschiedenis

The Cellar werd geboren op 23 augustus 1933 

Sinds 1933 is de geschiedenis van Cantina Valpolicella Negrar het verhaal van mannen en vrouwen die zich inzetten voor de creatie van kwaliteitswijnen, oprechte en levendige uitdrukking van het grondgebied waar ze groeien over 700 hectare wijngaarden.

Een glimlach, de aandachtige blik en toewijding van onze wijnmakers op een plek die in het hart blijft: Cantina Valpolicella Negrar is een historische coöperatie, een bedrijf dat bestaat uit 230 wijnbouwpartners, 230 families samen, geleid door zeer professionele technische stafleden, die leven voor hun land gekweekt met liefde voor generaties, waarvan de vruchten wijnen worden die rijk zijn aan geschiedenis en passie. 

Maar ons dagelijks werk is niet beperkt tot het verbouwen van druiven en het maken van wijn: we zijn altijd toegewijd geweest aan constant onderzoek met instellingen en universiteiten, aan de invoering van nieuwe technologieën voor de beste kwaliteit van het product in combinatie met een zeer sterk vakmanschap. Al het werk in de wijngaard wordt met de hand uitgevoerd, met respect voor het milieu en de biodiversiteit, voor het behoud van de wijntradities van de Valpolicella Classica.


Bewaarders van een erfenis

Domìni Veneti: de fijne wijnen van de Valpolicella Classica Doc

Domìni Veneti is het embleem van kwaliteitswijnen van Valpolicella Classico en Veronese. Het vertegenwoordigt de meest authentieke uitdrukking van een goed afgebakend territorium vanuit een geografisch en historisch gezichtspunt.

Sinds 1968 is de "Valpolicella Classica del vino" aangewezen als het productiegebied van Valpolicella Doc-wijnen, een territoriaal gebied met de gemeenten van de historische en geografische Valpolicella. De Classic-vermelding onderscheidt het historische gebied van het zogenaamde "vergrote" gebied, dat de gebieden ten oosten van Verona omvat.

Een zeer uitgestrekt grondgebied, daarom, maar ook goed geïdentificeerd, dat samen met de bonte en bijzondere eigenschappen van de autochtone wijnstokken (Corvina Veronese, Corvinone, Rondinella, Molinara, Dindarella, Oseleta, Rossignola, Negrara, Forselina ), tot diep respect voor de aarde en aan traditionele productietechnieken, bepaalt de absolute originaliteit van Valpolicella-wijnen.


Cantina Valpolicella Negrar en Domìni Veneti

In 1989 startte Cantina Valpolicella Negrar met een gearticuleerd kwaliteitsproject , door de identificatie van enkele bijzonder geschikte gebieden van Valpolicella, van waaruit, met een intens werk naast de wijnbouwers , het mogelijk zou zijn om druiven van buitengewone kwaliteit te verkrijgen . Hun zorgvuldige selectie leidde tot de creatie van belangrijke crus en een lijn gewijd aan het merk Domìni Veneti.

Vandaag de dag is Domìni Veneti van de productlijn uitgegroeid tot een echt merk van productie van zeer prestigieuze Veronese wijnen , waarvan de meeste cru, Doc, Docg en IGT zijn.