Domini Veneti Amarone della Valpolicella Classico Docg 2015

Artikelnummer: 7042050
Beschikbaarheid: Op voorraad
Deze befaamde wijn van hoge kwaliteit heeft een diepe robijnrode kleur.
Intens en blijvend bouquet van rijpe vruchten, hints van kersen en gedroogde pruimen en specerijen.
Een streling voor het gehemelte: warm, vol en heel soepel, prachtig in balans en fluweelzachte tannines.
 
Een perfecte match bij alle rode vleesgerechten, zowel gegrild, gebakken als gestoofd, wildgerechten en oude kazen. En... bij een after-dinner gesprek.
 
James Suckling         94/100     A very rich and complex Amarone that is remarkably fresh and has no hint of caramel. On the palate a lot of power, but this stands on a solid base of tannins and the fresh acidity lifts the full body. Long, bitter-chocolate finish. Drink or hold.
 
 
Jaartal 2015
Regio Veneto
Producent Domini Veneti by Cantina Valpolicella Negrar
Druif Corvina 60%, Corvinone 15%, Rondinella 15%, autochtone druiven 10%
Wijnstijl Rijk en intens
Appellatie Docg Amarone della Valpolicella Classico
Origine De wijngaarden bevinden zich in het hart van het Valpolicella-gebied op de heuvels van Negrar, ZO en ZW gericht en op een hoogte tussen 150 en 450 m.
Aanplanting 3300-4000 wijnstokken/ha
Bodem Gevarieerde bodem met met slib, klei, kalksteen en mergel. De wijngaarden zijn volledig met gras begroeid.  
Oogstperiode Tussen september en oktober met uitsluitend handmatige selectie.
Opbrengst 24 hl/ha
Vinificatie
Druiven voor Amarone en Recioto worden alvorens het persen, gedroogd in plastic kratten of op traditionele bamboematten. De opslagruimte moet goed geventileerd worden om het vocht van de druiven te reduceren. Dit drogingsproces heet "appassimento" en duurt 120 dagen voor de Amarone, voor Recioto duurt het indrogen langer. De druiven verliezen 30 tot 40% van hun oorspronkelijk gewicht en het suikergehalte loopt sterk op, waardoor met gemak een wijn met (wettelijk minimum) 14% alcoholgehalte ontstaat. In februari worden de gedroogde druiven ontdaan van de stelen en zachtjes pneumatisch geperst. Langzame maceratie gedurende 30 dagen, waarvan 12 koud zijn. Volledige malolactische gisting. Het verouderen van de wijn vindt plaats in 50 hl vaten van Sloveense origine en dit gedurende 24 maanden. Vervolgens nog eens 6-8 maanden flesrijping alvorens deze wijn in de handel komt.

Alcohol 15.50% 
Serveertemperatuur 16-18°C
Inhoud 750 ml
   
Beoordeling
Wine Enthusiast 89/100  
James Suckling 94/100  
I Vini di Veronelli ***  90-93/100  
 
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen