Fratelli Revello Barolo Docg - Cerretta 2013

Artikelnummer: 7042191
Beschikbaarheid: Op voorraad
Producent:
  • Kleur: diep granaatrood
  • Neus: complex, elegant, zoethout en kruidige tonen
  • Smaak: rijk en intens, aangename tannines, uitstekende persistentie
  • Serveren bij : rood vlees / wild / truffelgerechten / risotto porcini / gekruide- en schimmelkazen

 

James Suckling - 94/100

Aroma's van bramen en natte paddenstoelen. Hints van vanille bonen. Medium tot full bodied en zijdeachtige, gepolijste en levendige tannines. Zeer fijne structuur. Drink nu of bewaar.

 

Wine Enthusiast - 88/100

Deze volle rode wijn opent met hints van Franse eik, frambozenjam, kokosnoot en exotische specerijen. Geconcentreerde tannines in de mond. Zoethout, gedroogde kersen, veenbessen en gepoederde salie. Je zal ook de warmte van alcohol ontdekken.

 

Falstaff - 92/100

Glanzend robijnrood-granaat. Compacte en gesloten neus, rozenhout en rijpe wilde frambozen. In de mond veel stevige tannines aanwezig, ook zoete. Heeft nog tijd nodig.

 

Vinous Antonio Galloni - 92+/100

Een toevoeging aan het assortiment, de 2013 Barolo Cerretta is intrigerend om te proeven, want het is de enige Revello Barolo waarvan de druiven afkomstig zijn van Serralunga. Geuren van kamfer, pruim, mokka en zoethout dragen bij tot deze expressieve afdronk. De 2013 vraagt nog wat tijd, maar het Serralunga-karakter is reeds volop aanwezig. Rijpt zowel in Franse barrique als in eiken vaten. Een mooie, veelbelovende Barolo.  

 

Wine Spectator - 90/100

Een vleugje vanille verbindt de zoete bessen en compenseert de stevige tannines. Leunt naar de droge kant bij de finish, maar blijft gebalanceerd. Het beste van 2022 tot 2033.- BS 

 
 
Jaartal 2013
Regio Piemonte
Producent Fratelli Revello
Druif Nebbiolo 
Wijnstijl Krachtig, intens, droog
Appellatie Barolo Docg
Origine Wijngaarden gelegen in Serralunga, met zuidelijke blootstelling op een 0.50 ha 
Leeftijd wijnstokken Aanplant in 2000 en 2010 
Bodem Klei, mergel, kalkrijk 
Oogstperiode Eerste helft van oktober
Opbrengst 5,5 ton/ha, gemiddeld 2500 flessen
Vinificatie

Fermentatie en maceratie met de schillen in horizontale roterende gistingskuipen voor 6-8 dagen, gevolgd door voltooiing van de alcoholische gisting in stalen tanks voor 10-15 dagen. Malolactische fermentatie vindt plaats in barriques.

De wijn rijpt 12 maanden in Franse barriques, 40% nieuwe en 60% gebruikte gedurende 12 maanden. Nadien rijpt de wijn nog eens 12 maanden in Sloveense eiken vaten (capaciteit 15 hl). Wijn wordt gebotteld in juli en blijft nog een jaar in de kelder. 4 jaar na de oogst, rond maart, wordt deze Barolo op de markt gebracht.

Alcohol 15% 
Serveertemperatuur 18-20°C
Inhoud 750 ml
Beoordeling
   
James Suckling 94/100
Wine Enthusiast 88/100
Falstaff 92/100
Vinous / Antonio Galloni 92+/100
Wine Spectator 90/100

 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen