Artikelnummer: | 704216 |
Beschikbaarheid: | Op voorraad |
Diep robijnrood. Vol, zoet, rijp rood fruit, pruimenjam, zoete houttonen op de neus. Krachtig, vrij zacht, warm, tannine, fris, persistent in de mond.
James Suckling 91/100
De klassieke Barolo van Fratelli Revello toont een rechte en lineaire benadering, met donkere aroma's. De 2016 Barolo heeft een goede diepgang en is genuanceerd. Delicate fruittonen worden omkaderd door kruiden, rook en anijs. Deze klassieke vintage heeft een goede balans. De release van 16.000 flessen is een solide korte of middellange termijn Barolo aan een betaalbare prijs.
Serveren bij : rood vlees / lams-en schapenvlees / wild / oude en rijpere kazen
Jaartal | 2016 | ||||||||||||||
Regio | Piemonte | ||||||||||||||
Producent | Fratelli Revello | ||||||||||||||
Druif | Nebbiolo | ||||||||||||||
Wijnstijl | Krachtig, intens, droog | ||||||||||||||
Appellatie | Barolo Docg | ||||||||||||||
Origine | Wijngaarden gelegen in Annunziata, La Morra, ZO en ZW op 250-260 m asl, totale oppervlakte aangeplant 2,30 ha | ||||||||||||||
Leeftijd wijnstokken | 1960-2000 | ||||||||||||||
Bodem | Klei en kalk | ||||||||||||||
Oogstperiode | Medio oktober | ||||||||||||||
Opbrengst | 6-7 ton/ha, gemiddeld 15000 flessen | ||||||||||||||
Vinificatie |
In horizontale roterende gistingskuipen voor 6-8 dagen in contact met de schil, de voltooiing van de alcoholische gisting in stalen tanks voor 10-15 dagen, malolactische fermentatie in RVS tanks. Rijping 24 maanden in Franse barrique, 20% nieuwe en 80% gebruikte voor 24 maanden. Wijn wordt gebotteld in juli en blijft nog een jaar in de kelder. 4 jaar na de oogst, rond maart, wordt deze Barolo op de markt gebracht. |
||||||||||||||
Alcohol | 15,00% | ||||||||||||||
Serveertemperatuur | 18°C | ||||||||||||||
Inhoud | 750 ml | ||||||||||||||
Beoordeling |
|