Artikelnummer: | 704216 |
Beschikbaarheid: | Op voorraad |
Diep robijnrood. Vol, zoet, rijp rood fruit, pruimenjam, zoete houttonen op de neus. Krachtig, vrij zacht, warm, tannine, fris, persistent in de mond.
James Suckling 94/100
"Very pretty firmness and intensity with tight, polished and tannins that show chewy focus. It’s medium-to full-bodied with ripe-berry, walnut and mushroom flavors. Lovely finish. Give it until 2023 to soften and open up."
Robert Parker 91/100
"The classic Barolo from Fratelli Revello shows a straight and linear approach, with dark aromas that appear to peel off at the sides. It casually slips a 15% alcohol dose and forges forward onto things olfactory. The 2016 Barolo offers good depth and nuance. Delicate fruit tones are framed by spice, smoke and aniseed. Fratelli Revello strikes a good balance here in this classic vintage. This release of 16,000 bottles is a solid near or medium-term Barolo at an approachable price."
"De klassieke Barolo van Fratelli Revello toont een rechte en lineaire benadering, met donkere aroma's. De 2016 Barolo heeft een goede diepgang en is genuanceerd. Delicate fruittonen worden omkaderd door kruiden, rook en anijs. Deze klassieke vintage heeft een goede balans. De release van 16.000 flessen is een solide korte of middellange termijn Barolo aan een betaalbare prijs."
Serveren bij : rood vlees / lams-en schapenvlees / wild / oude en rijpere kazen
Jaartal | 2016 | ||||||||||||||
Regio | Piemonte | ||||||||||||||
Producent | Fratelli Revello | ||||||||||||||
Druif | Nebbiolo | ||||||||||||||
Wijnstijl | Krachtig, intens, droog | ||||||||||||||
Appellatie | Barolo Docg | ||||||||||||||
Origine | Wijngaarden gelegen in Annunziata, La Morra, ZO en ZW op 250-260 m asl, totale oppervlakte aangeplant 2,30 ha | ||||||||||||||
Leeftijd wijnstokken | 1960-2000 | ||||||||||||||
Bodem | Klei en kalk | ||||||||||||||
Oogstperiode | Medio oktober | ||||||||||||||
Opbrengst | 6-7 ton/ha, gemiddeld 15000 flessen | ||||||||||||||
Vinificatie |
In horizontale roterende gistingskuipen voor 6-8 dagen in contact met de schil, de voltooiing van de alcoholische gisting in stalen tanks voor 10-15 dagen, malolactische fermentatie in RVS tanks. Rijping 24 maanden in Franse barrique, 20% nieuwe en 80% gebruikte voor 24 maanden. Wijn wordt gebotteld in juli en blijft nog een jaar in de kelder. 4 jaar na de oogst, rond maart, wordt deze Barolo op de markt gebracht. |
||||||||||||||
Alcohol | 15,00% | ||||||||||||||
Serveertemperatuur | 18°C | ||||||||||||||
Inhoud | 750 ml | ||||||||||||||
Beoordeling |
|