Pala Sardegna Nuragus di Cagliari Doc - Milleluci 2022

Artikelnummer: 704179
Beschikbaarheid: Op voorraad


Nuragus is de oudste wijnstok op Sardinië. Volgens recente opgravingen een verwilderd druivenras, volgens anderen een druivenras geïntroduceerd door de Feniciërs in 2500 BC via de haven en de stad Karalis, het huidige Cagliari. Vandaag wordt Nuragus nog slechts door enkele producenten verwerkt. Voor Pala is het hét lokale druivenras bij uitstek. Aangeplant in de heuvels van Serdiana, soms mergel en soms kalksteen, gewend aan hete zomers, de Milleluci van de zon en de reflecties op de zee.

  • Milleluci Nuragus:
  • Presenteert zich met een bleke strogele kleur met groenachtige hints en reflecties
  • Delicaat fruitig boeket met toetsen van verse groenten
  • Droge en frisse smaak met een goede intensiteit en zuurgraad
  • Serveren bij:
    • Magere vis(voor)gerechten
    • Vissoepen
    • Schelpdieren
    • Gekookte vis
    • Licht gekruide voorgerechten
    • Visgerechten met lichte sauzen
   
Jaartal 2022
Regio Sardegna
Producent Pala
Druif Nuragus 100%
Wijnstijl Medium intens, fruitig
Appellatie Nuragus di Cagliari Doc
Productiegebied Acquasassa (Serdiana) en Is Crabilis (Ussana)
Bodem Kleiachtige kalksteen
Opbrengst 9000/10000 kg/ha 
Vinificatie Na het zachte persen van de druiven, na een eerste reiniging en het enten van geselecteerde gisten, vindt fermentatie plaats in roestvrijstalen vaten bij gecontroleerde temperaturen 15°C. Na de gisting blijft de wijn enkele maanden in RVS tanks om te rusten, alvorens de wijn gebotteld wordt.
Alcohol 14%
Serveertemperatuur   10-12°C
Inhoud 750 ml
   
Beoordeling 2020
James Suckling 91/100
 
Falstaff 90/100
   
Beoordeling 2021
Gardini Notes 91+/100
James Suckling

91/100

A creamy and elegant nuragus with aromas of sliced apples, lime pith, sea shells and almonds. Some white pepper. Medium-bodied, with a lovely rounded texture and supple finish.

 

Great Reviews for Pala on Robert Parker's Wine Advocate issue (December 2015 )
Here what Monica Larner write about Pala: "When asked to name my favorite producers in Sardinia, I always include Pala on that list. There are many wineries that produce wines that gain higher scores and achieve longer cellar aging potential. Pala appeals to me on a different level. This estate offers a large and varied portfolio of mostly indigenous grapes at very attractive price points. You can count on these wines to be approachable, fresh and well made. Pala awards authentic tastes of Sardinia that are both affordable and easily available.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen