Poderi del Paradiso Chianti Colli Senesi Docg 2018

Artikelnummer: 704220
Beschikbaarheid: Op voorraad

Heldere robijnrode wijn die onmiddellijk aroma's van frambozencompote vrijgeeft.

  • Een boeket van viooltjes die een meer uitgesproken karakter van finesse krijgt tijdens het verouderingsproces. Zwarte woudvruchten komen naar boven bij warme jaartallen.
  • De smaak is harmonieus, fruitig en lichtjes tannisch, tannines die met de tijd versmelten tot zacht fluweel.
  • Deze Chianti eindigt met een wenk van chocolade en zoethout.

In vergelijking met andere producten in de verschillende gebieden, is Chianti Colli Senesi meestal geurig en makkelijk te drinken, zelfs bij mensen die niet gewend zijn aan het drinken van wijn.

Combineer deze Chianti met typische Toscaanse gerechten :

  • Hapjes : Toscaanse salami, Pecorino kaas
  • Uitstekende lunch- en dinerwijn bij rundsvlees (Florentijnse steak,...), gegrilde vleesgerechten, varkensvlees, lamskoteletten (met pancetta, tomaten, verse rozemarijn en tijm), romige pastagerechten en oude kazen. 

Wordt het beste jong gedronken om van zijn frisheid en zijn geur te genieten,.

Een prima chianti voor een bescheiden prijs om op tafel te zetten!

  

Jaartal 2018
Regio Toscana
Producent Poderi del Paradiso
Druif Sangiovese 95% - Overige druiven 5%
Systeem Guyot en Cordon
Wijnstijl Medium-vol, droog, licht gekruid, fruitig
Appellatie Chianti Colli Senesi Docg
Origine “Colli Senesi” ; deze subregio beslaat een groot deel van de provincie Siena met de steden Montalcino, Montepulciano en San Gimignano.

Deze Chianti wordt verbouwd op de kalksteengronden (Pliocenic sand) van San Gimignano, en allen Z.O. aangeplant op 280 meter asl.

Bodem

De grond op het landgoed is opgebouwd in lagen kalksteen en gemengd met klei en kiezel, een mix die deze wijnen de nodige mineraliteit geeft.

De aanplant van deze wijnstokken is een ontzagwekkend gezicht: rij, na rij, na rij, Sangiovese die de heuvel beklimmen tot aan de voet van de torens van de stad.

Leeftijd wijngaard wijnstokken van 5 tot 30 jaar oud 
Oogstperiode Einde september, begin oktober worden de druiven manueel geoogst
Vinificatie Gisting en maceratie gedurende 3-4 dagen in een RVS-tanks bij gecontroleerde temperaturen. Malolactische fermentatie. Veroudering in second used Franse eiken barrique voor 8 maanden. 
Opbrengst gemiddeld 35000 flessen/jaar
Alcohol 13.50%
Serveertemperatuur   19-20°C
Inhoud 750 ml
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen