Poderi del Paradiso Paterno II 2021 - Vino Rosso Toscana Igt

Artikelnummer: 704222
Beschikbaarheid: Op voorraad
  • Zuivere Sangiovese met lage opbrengst, geruime tijd in barrique gelagerd en een verlengde flesrijping tonen zo zijn volledig potentieel. Sangiovese, van nature een traag rijpende soort, rijpt ook langzamer op fles en openbaart zijn karakter dan ook pas na een langere periode.

    Maar dan wordt het een echte krachtcentrale, een meesterwerk Sangiovese!

 

  • Paterno II heeft een geconcentreerde robijnrode kleur.
  • Intrigerende aroma's van zoete kruiden en een complexe neus van rode en zwarte woudvruchten die eindigen met nuances van chocolade, kaneel en vanille.
  • In de mond komt het temperament van de Sangiovese naar boven.
  • Zachte en elegante tannines, goed geïntegreerd, is deze wijn mondvullend en geeft een euforisch gevoel.
  • Een krachtige rode wijn met grote structuur die heerlijk smaakt bij gebraden of gegrild vlees en rijpere kazen.

 

Vendemmia 2020
Is een geweldig jaar voor Toscaanse wijn als het om kwaliteit gaat, terwijl de totale opbrengst lager is.
Hoewel de zomerdagen heet waren, zorgden koele nachten voor een verfrissende bries die zowel de zuurgraad als het aromatische karakter van de druiven hielp behouden.
De wijnen bieden een mooie rijpheid, elegante aroma’s en ronde, bijna zijdezachte tannines.
De intense zomerzon heeft geholpen om de smaken te concentreren en te verdiepen.

De kwaliteitsbeoordeling van Toscaanse wijnen anno 2020 wordt gequoteerd van excellent tot exceptioneel.

 

Jaartal 2021
Regio Toscana
Producent Poderi del Paradiso
Druif Sangiovese 100%
Systeem Cordon
Wijnstijl Intens, krachtig, droog
Appellatie Igt Vino Rosso Toscana
Origine

Deze 100% Sangiovese wordt verbouwd op het beste wijnperceel van het wijngoed Paradiso op vulcanische en steenachtige bodem, 280 m boven de zeespiegel. Alle wijnstokken werden aangeplant in zuidoostelijke richting

Bodem

De grond op het landgoed is opgebouwd in lagen kalksteen en gemengd met klei en kiezel, een mix die deze wijnen de nodige mineraliteit geeft. (Pliocenic sand)

Leeftijd wijnstok + 18 jaar 
Oogstperiode Druiven worden in oktober manueel geoogst
Vinificatie Fermentatie in inox bij gecontroleerde temperaturen van 28 à 32°C gedurende 4 dagen en een maceratieperiode van 25 dagen. Volledige malolactische gisting. Veroudering op nieuwe Franse barrique (medium toasted) voor 30 maanden.
Opbrengst gemiddeld 6500 flessen/jaar
Serveertemperatuur   18°C
Inhoud 750 ml
Alcohol 16,5%
0 sterren op basis van 0 beoordelingen