Vecchia Torre

Cantina Vecchia Torre, één van de meest belangrijke coöperaties in de provincie van Lecce en één van de meest succesvolle bedrijven van Puglia. Het schiereiland Salento vormt de hiel van de Italiaanse laars. Dit zon-doorweekte gebied op het zuidelijke eind van Puglia produceert fantastische wijnen.

Leverano, een stadje midden in het hart van Salento.

In 1959 werd Cantina Vecchia Torre opgericht door een vijftigtal druivenproducenten. Momenteel zijn er al meer dan 1240 deelnemers bij deze uitstekend bekend staande coöperatie aangesloten, goed voor een productie van 12 000 ton druiven afkomstig van 1100 ha wijngaarden en een opbrengst van 2 500 000 flessen per jaar. Circa 60 % wordt hiervan geëxporteerd. 

85% van de opbrengst komt voor rekening van de krachtige rode druiven zoals Negroamaro, Primitivo en Malvasia van Lecce.  Andere druiven zijn de Montepulciano en Syrah. Meest belangrijke witte variëteiten zijn Vermentino, Malvasia Bianca, Chardonnay en Trebbiano.

De missie van Vecchia Torre : hoge kwaliteit aanbieden tegen een aantrekkelijke en eerlijke prijs.
De laatste jaren ontving deze company diverse nationale en internationale erkenningen in magazines en proeverijen voor hun goede-prijskwaliteit.